Buna seara.
Am fost casatorit timp de 14 ani, divortul a fot facut la notar si nu am avut pretentii la nimic.
In timpul casatoriei, dupa decesul bunicii sotiei, mama sotiei a devenit unic mostenitor al casei si terenului (curtea casei) (dupa ce eu si fosta sotie am despagubit pe fratele soacrei - prin credit bancar) .
Casa initial, decat cu parter (de prin anii 45), a fost modernizata si construita Mansarda. tot prin credit bancar.
Creditul pentru despagubire a fost achitat de fosta sotie, iar creditul pentru modernizare casa a fost achitat de mine prin transfer bancar in cotul sotiei, iar ea virament in contul imprumutului, fiind pe numele ei.
In perioada 2017-2020, ne-am impacat si am locuit impreuna (fara acte) in aceasta casa, iar acum au intervenit certurile si doreste sa plec din casa.
Daca este sa plec, pot sa recuperez o parte din banii platiti de catre mine pentru imprumutul aferent modernizarii casei (macar diferenta dintre cat am platit eu si cat a platit ea?
Pe soacra o dati in judecata pt recuperarea investitiei personale in acea casa.
Notificati-o de urgenta sa va dea banii.
Mergeti la un avocat, e
o problema cu termenul de prescripție .
Asta e ceva mai bine, sar ni f bine, ca tot precriptia e problema.
Mergeti la un avocat caruia sa ii prezentati si niste acte, cronologic.
Vb intai cu fosta, poate e de acord sa va despagubeasca cu o suma.
Puteti apela si la mediator, poate ajungeti la un acord.
Creditul pe care l-am achitat eu a fost facut prin 2008 - 2009, cred.
A fost depasit termenul de prescriptie??
Fosta nu vrea sa plateasca nici o despagubire.
Ce acte ar trebui sa prezint la avocat??
ok, cred ca va puteti lua adio de la bani, cand ati divortat exact ?
dar mergeti totusi si vb cu un avocat.
ca si acte, ce credeti ca va ajuta, faptul ca ati imprumutat bani pt aceasta cauza.
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)