avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am fost casatorit timp de 14 ani, divortul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am fost casatorit timp de 14 ani, divortul a fot ...

Buna seara.
Am fost casatorit timp de 14 ani, divortul a fot facut la notar si nu am avut pretentii la nimic.
In timpul casatoriei, dupa decesul bunicii sotiei, mama sotiei a devenit unic mostenitor al casei si terenului (curtea casei) (dupa ce eu si fosta sotie am despagubit pe fratele soacrei - prin credit bancar) .
Casa initial, decat cu parter (de prin anii 45), a fost modernizata si construita Mansarda. tot prin credit bancar.
Creditul pentru despagubire a fost achitat de fosta sotie, iar creditul pentru modernizare casa a fost achitat de mine prin transfer bancar in cotul sotiei, iar ea virament in contul imprumutului, fiind pe numele ei.
In perioada 2017-2020, ne-am impacat si am locuit impreuna (fara acte) in aceasta casa, iar acum au intervenit certurile si doreste sa plec din casa.
Daca este sa plec, pot sa recuperez o parte din banii platiti de catre mine pentru imprumutul aferent modernizarii casei (macar diferenta dintre cat am platit eu si cat a platit ea?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:38, 29 Decembrie 2020
Căsătoria a fost desfăcută la notar prin Certificatul de divorț din data de 08.07.2015
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
kingjack23, utilizator
Atunci era un moment bun sa va cereti banii, e tardiv acum.
mergeti la un avocat totusi.
OK. Multumesc pentru raspunsuri.
O sa merg si la un avocat pentru ca diferenta intre creditul platit de mine si cel platit de fosta este mare, 40000 Ron.
Trebuie sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza atenta și concreta.
Trebuie gandite si toate argumentele inainte de proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru un presupus imprumut MashaD MashaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/parere despre urmatorul caz: Am un prieten care a divortat recent (au si un copil impreuna, copil care a ramas ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata de 7 ani, am impreuna cu fostul sot ... Andra5 Andra5 Buna ziua, sunt divortata de 7 ani, am impreuna cu fostul sot un credit de nevoi personale garantat cu veniturile mele si ipoteca pe un imobil, proprietatea ... (vezi toată discuția)