avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata fara chitanta si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata fara chitanta si inselaciune

Buna ziua,

As avea si eu nevoie de un sfat juridic cu privire la o intamplare prin care trec acum si pe care v-o voi detalia putin mai jos:

Undeva prin Iulie, la recomandarea unei amice de-a prietenei mele, am apelat la un tip pentru a ne face mobila. Baiatul a venit, am facut niste schite cu el si am ales culorile si apoi el ne-a cerut o suma de bani pentru materiale. Fiind un lucrator "la negru" nu ne putea da chitanta dar amica prietenei mele ne-a asigurat ca e in regula sa ii dam ca are copie dupa buletinul lui si ca stie unde sta. Zis si facut! I-am dat omului cei 3000 de RON ceruti pentru materiale si am asteptat sa ne aduca mobila. Problema a fost ca in apropierea termenului stabilit, baiatul nu prea mai raspundea la telefon. Dupa vreo 2-3 zile de la apelul meu initial el imi raspunde si spune ca nu a putut sa ne faca mobila pentru ca a avut niste probleme personale. Ca o mica paranteza, mai mentionez ca trebuia sa ne faca si niste reparatii la o mobila deja existenta. Cu greu reusim sa luam legatura cu el si nu am reusit sa rezolvam nimic in afara de putine reparatii pe care a venit sa ni le faca prin casa. Din iulie si pana acum, acest individ, care raspundea la telefon cand avea el chef, invoca tot felul de pretexte cum ca nu are mobila gata, ultimul fiind ca o are facuta dar e incuiata in atelier ca nu a fost platita chiria acolo. In orice caz, nici pana in ziua de azi nu am reusit sa obtinem mobila. Ultima noastra actiune a fost sa mergem la politie sa depunem plangere dar cei de acolo ne-au zis ca nu se mai poate face nimic si ca trebuie sa actionam pe cale legala impotriva individului iar aici am nevoie de ajutorul dumneavoastra.

Stim ca am facut o greseala de proportii epice dandu-i banii fara chitanta dar vrem sa stim daca are rost sa actionam individul asta in instanta sau sa incetam urmarile si sa ne resemnam. Mai pot adauga ca banii au fost dati intre 6 ochi (ai mei, ai prietenei si ai individului) si ca avem cateva mesaje si niste convorbiri salvate, asta in cazul in care putem folosi asa ceva ca dovezi.

Daca putem sa actionam in instanta, care sunt procedurile, cat va dura si cat ne va costa toata afacerea?

Multumiri anticipate
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
pamfiloiu, utilizator
Opinia mea este ca, ar trebui sa formulati plangere penala ptr.infractiunea de inselaciune prevazuta de art.244 NCP,sa va constituiti parte civila in procesul penal cu suma de 3000 ron,actiunea civila in procesul penal este scutita de taxa judiciara de timbru,daca va referiti si la onorariul avocatial in cazul in care vreti sa fiti reprezentat si asistat de un avocat veti negocia direct onorariul.
Va multumesc din suflet domnule Dan Popescu!

O singura intrebare mai am: Daca depunem plangere penala impotriva individului si continuam pe aceasta cale, credeti ca sunt sanse reale sa realizam ceva ?

Intreb acest lucru pentru ca nu vreau sa pierdem si mai multi bani decat am pierdut deja luptand pentru ceva nesigur.

Va multumesc inca o data!
Nu este sigur ca veti realiza ceva pe aceasta cale, in esenta trebuie demonstrata intentia lui de a va insela.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt lovit in casa mea,nu am dreptul sa ripostez? LazarGabi LazarGabi Buna ziua numele meu este Lazar Gabriel.Am o mica problema de natura juridica,daca cineva ma poate ajuta cu unele explicatii ash fi foarte recunoscator. In ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera autoturismul sechestrat de o persoana fizica FamiliaRusu FamiliaRusu Va salut. Cu mai mult de 2 ani in urma am convenit sa vind autoturismul unui vechi amic. Nefiind in tara s-a facut o chitanta de mina intre el si fata mea.. ... (vezi toată discuția)
Distribuire fotografii fara acordul unei persoane utilizator000 utilizator000 Buna ziua, Un fost amic de-al meu a trimis fara acordul meu niste fotografii in care apar, (facute fara voia mea) unor prieteni pe reteaua de socializare ... (vezi toată discuția)