Un fost amic de-al meu a trimis fara acordul meu niste fotografii in care apar, (facute fara voia mea) unor prieteni pe reteaua de socializare facebook si prin e-mail. A trimis aceste fotografii pentru ca doreste sa imi atace imaginea.
Intrebarea mea este: unde se incadreaza savarsirea acestui fapt si ce masuri pot lua in cazul de fata? Se poate face vreo plangere impotriva acestui individ, exista vreun organ in masura sa il avertizeze asupra faptelor savarsite?
Puteti formula plangere prealbila ptr.infractiunea de violarea vietii private(art.226 NCP).Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
V-as ruga sa imi spuneti daca inainte de a formula plangerea prealabila exista vreun mijloc prin care ii pot aduce la cunostinta acestui individ ca intentionez sa depun o plangere penala impotriva lui in cazul in care nu inceteaza sa distribuie acele fotografii.
Agresat de polițist
CRAYX
Un prieten a fost chemat azi la secție sa dea o declarație în calitate de martor. Acesta a fost agresat de către organul de politie cu multiple lovituri ... (vezi toată discuția)