avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Improprietarire teren curte prin Ordinul Prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Improprietarire teren curte prin Ordinul Prefectului

Buna ziua ,
Ref. la terenurile de curte care fac obiectul impropietarii in baza unei sentinte civile definitive si irevocabile , sentinta ce obliga Prefectul sa emita Ordinul Prefectului pentru terenul ce este granituit , doresc sa pun urmatoarea intrebare:
in urma cu 2 ani mi s-a emis prin Ordinul Prefectului 120 mp teren din care 70 mp sub casa si 50 curte. Casa cumparata in baza legii 112/1996.
Anul acesta fostul proprietar a dat in judecata Primaria , Prefectura si pe subsemnatul pentruca la interval de 7 luni de la emiterea titlului meu de proprietate Primaria i-a retrocedat aceasta portiune de 50 mp de curte tot in baza unei decizii civile definitive si irevocabile. Mentionez ca sentinta mea a fost data inainte de cea a fostului proprietar
Mentionez ca pe acest teren se afla utilitatile casei mele : camin canalizare , camin apa , bransamente.
Doresc sa aflu un punct de vedere cu privire la aceasta speta.
Toate constructiile : bransamente apa , canalizare , ingradire tere, ( gard ) s-au facut cu autorizatii de constructie emise de Primarie. Adica LEGAL.
Intrebare : exista posibilitatea ca aceasta curte sa fie retrocedata atata timp cit de 2 ani platesc impozit , terenul fiind intabulat , etc.
Inca un amanunt tehnic : la procesul pe care l-am avut cu 4 ani in urma si unde instanta a obligat Prefectura sa emita Ordinul Prefectului ptr. improprietarire , s-a executat si o expertiza tehnica in care s-a demonstrat ca acest teren-curte este necesar pentru o buna gospodarire a imobilului.
Cu deosebit respect.

Alte discuții în legătură

Suprafata detinuta eronata in acte ginjuandreia ginjuandreia De la inceputul acestui an incerc sa donez fiicei mele apartamentul in care locuiesc. Acesta este compus din apartamentul propriu zis, plus cateva cladiri ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)