avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate iesi din indiviziune daca una din parti nu este de acord.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:58, 29 August 2009
Potrivit art. 728 C.civ. nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Daca una din pari nu doreste iesirea din indiviziune trebuie sa inaintati instantei competente o cerere de chemare in judecata.

Lucrurile nu sunt prea complicate insa este necesar efectuarea unei expertize.
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
vidus a scris:

Potrivit art. 728 C.civ. nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Daca una din pari nu doreste iesirea din indiviziune trebuie sa inaintati instantei competente o cerere de chemare in judecata.

Lucrurile nu sunt prea complicate insa este necesar efectuarea unei expertize.
va multumesc pentru raspuns.eu locuiesc cu parintii mei intr-o casa cu etaj,parterul este al familiei mele iar etjul unei alte familii,curtea insa este la comun.Avem foarte multe probleme cu locatarii de la etaj deoarece acestia sustin ca in anumite locuri din curte ei sunt proprietari ei neavnd acte in aceste sens cum nici noi nu avem,ba mai mult ei au tras gard in spatele casei sustinand ca acea jumatate din curte este a lor eu neputand sa o folosesc.Noi am mai fost in proces cu ei de iesire din indiviziune,acum 10 ani ,proces pe care l-am castigat.Ei au facut recurs ca curtea de apel si le-a dat castig de cauza.Mai mult decat atat cei care ne cauzeaza aceste probleme sunt mostenitori pe langa alte doua persoane iar sucesiunea mostenirii nu a fost facuta.Va rog frumos daca ne puteti ajuta cu un sfat sa stim si noi cum putem scapa de balamuc din curtea asta.
Pe ce motiv ati pierdut procesul de iesire din indiviziune??!!!
Casa o stapaniti in baza legii 112/1995? Fiindca , in acest caz , nu sunteti proprietari decat pe cota parte indiviza din terenul aflat sub constructie si , in mod justificat instanta a respins cererea de iesire din indiviune pe terenul aflat in folosinta comuna! Practic fiecare din dvs aveti exact aceleasi drepturi....puteti folosi fara nici un fel de probleme si bucata de teren pe care au ingradit-o ! Cereti-le acte doveditoare pentru posesia exclusiva a acelei portiuni de teren!
B-)

Alte discuții în legătură

Procedura iesirii din indiviziune geraldina galdean geraldina galdean Buna ziua! Am o rugaminte. Locuiesc la parterul unui imobil cu doua etaje. Imobilul are in jur un teren aflat in indiviziune. Acum, deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune filus_64 filus_64 Locuiesc intr-o curte in care suntem 3 proprietari, doi proprietari prin cumpararea locuintelor + terenul aferent, iar cel de-al 3-lea prin mostenire. ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)