avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate iesi din indiviziune daca una din parti nu este de acord.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:58, 29 August 2009
Da, asa pare sa se prezinte situatia.
Trebuie vazute actele pentru intelegerea normelor juridice aplicabile si nu in ultimul rand hotararea instantei.
curtea de apel a hotarat ca "nu se poate iesi din indiviziune din lipsa de spatiu" cea ce este aberant pentru ca spatiu este suficient iar cel care a efectuat expertiza a facut 7 variante de iesire din indiviziune vecinii nostri nefiind deacord cu niciuna.Casa este proprietatea parintilor mei din 1970,ma refer la parter.cei cu ,care avem discuti in curte sunt doar mostenitori aici ,iar succesiune mosteniri nu a fost facuta.Sunt niste oameni foarte rai si abuzeaza de batranetea parintilor mei pe care ii terorizeaza cu astfel de lucruri de genul celui cu gardu ,le muta tomberonu prin curte sustinand ca este terenul lor,le rupe florile etc.Va rog sa-mi spuneti ce pot face in mod legal pentru a opri asta si cui trebuie sa ma adresez pentru aceste abuzuri si in ce fel.
Pentru a se analiza daca se mai poate face ceva trebuie sa consultati un avocat care sa studieze intreg dosarul si e posibil sa va coste ceva bani o astfel de analiza daca e aprofundata.
Daca nu aveti sanse deloc se vede rapid si nu va poate costa mult consultanta juridica.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura iesirii din indiviziune geraldina galdean geraldina galdean Buna ziua! Am o rugaminte. Locuiesc la parterul unui imobil cu doua etaje. Imobilul are in jur un teren aflat in indiviziune. Acum, deoarece vecinii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune filus_64 filus_64 Locuiesc intr-o curte in care suntem 3 proprietari, doi proprietari prin cumpararea locuintelor + terenul aferent, iar cel de-al 3-lea prin mostenire. ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)