avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

permis

am fost oprit in trafic baut mi saq suspendat permisu ,dar am refuzat sa suflu cit si proba biologica ,cit dureaza procesu si ce se poate intpla mai pot lua permisu
Nu va poate raspunde nimeni cat dureaza procesul, daca veti fi trimis in judecata si condamnat in urma hotararii definitive, permisul se anuleaza.
ART. 337
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
#CIN
marie12 a scris:

am fost oprit in trafic baut mi saq suspendat permisu ,dar am refuzat sa suflu cit si proba biologica ,cit dureaza procesu si ce se poate intpla mai pot lua permisu


Buna seara,

Daca veti fi trimis in instanta, veti primi o hotarare de condamnare, iar permisul de conducere se va anula. Dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, veti putea sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere.
care varianta era mai buna sa suflu si sa dau singe sau sa refuz toate
Nu am cum sa va raspund la aceasta intrebare, oricum daca ati baut o bere era bine sa nu va opuneti.
Din punct de vedere al regimului sanctionator in cazul infractiuni prev. si pedepsite de art. 336 c.p.pe langa pedeapsa inchisorii de la 1 la 5 ani, exista si alternativa sa fiti condamnat la amenda penala, ceea ce in cazul infractiunii prev. de art.337 nu exista aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)