avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... rascumparare vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

rascumparare vechime pensie

Dupa studiile superioare de 6 ani, am lucrat in Romania 5 ani si apoi, restul, in strainatate. Ca sa pot beneficia de anii de studii ca vechime la pensie, imi lipsesc asadar 4 ani. Asa e ? Si daca da, cum ii pot rascumpara ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 6 Noiembrie 2016
Potrivit Legii nr.186/2016 , se poate completa stagiu de cotizare doar pentru perioada 2011 - 2016.
Mutummesc pt raspuns. N-am inteles insa prea bine ce insemana "pentru perioada 2011-2016". Eu am studiat 6 ani si am lucrat 5, pana in 1991. Pot deci sa cotisez pentru 2011, 2012, 2013 si 2014 ? Si daca da, cum anume se procedeaza ? Nu conteaza faptul ca perioada se suprapune cu cotisatiile pe care le platesc aici ?

Va multumesc
Pe linkul
[ link extern ]
vad ca nu se poate plati retroactiv...
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
Agnosticus, utilizator
Persoanele interesate încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii 186/2016i, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din lege.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare ani vechime OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI se pot cumpara ani vechime daca stagiul de cotizare este de 12 ani ,dar limita de varsta exista (vezi toată discuția)
Cumpararea vechimii in munca nicaion nicaion cat se plateste si cum se stabileste pretul unui an de vechime (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)