avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumparare ani vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumparare ani vechime

se pot cumpara ani vechime daca stagiul de cotizare este de 12 ani ,dar limita de varsta exista
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 8 Noiembrie 2016
Potrivit Legii nr.186/2016 :
- Se poate completa stagiu de cotizare doar pentru perioada 2011 - 2016.

- Persoanele interesate încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii 186/2016i, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din lege.

- Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare vechime pensie Agnosticus Agnosticus Dupa studiile superioare de 6 ani, am lucrat in Romania 5 ani si apoi, restul, in strainatate. Ca sa pot beneficia de anii de studii ca vechime la pensie, imi ... (vezi toată discuția)
Cumpararea vechimii in munca nicaion nicaion cat se plateste si cum se stabileste pretul unui an de vechime (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)