avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumpararea vechimii in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumpararea vechimii in munca

cat se plateste si cum se stabileste pretul unui an de vechime
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 1 Februarie 2017
Potrivit Legii nr.186/2016 :
- Se poate completa stagiu de cotizare doar pentru perioada 2012 - 2017.

- Persoanele interesate încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii 186/2016i, potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din lege.

- Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii.

"Contribuția retroactivă la pensii se calculează, în esență, în funcție de valoarea salariului minim brut (cel puțin - adică se poate alege și o sumă mai mare de-atât) și de cota de contribuție pentru condiții normale de muncă, valabile în luna/lunile anterioare pentru care se face plata."
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare ani vechime OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI se pot cumpara ani vechime daca stagiul de cotizare este de 12 ani ,dar limita de varsta exista (vezi toată discuția)
Rascumparare vechime pensie Agnosticus Agnosticus Dupa studiile superioare de 6 ani, am lucrat in Romania 5 ani si apoi, restul, in strainatate. Ca sa pot beneficia de anii de studii ca vechime la pensie, imi ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 liliana.suciu liliana.suciu Am inteles ca sa promulgat Legea 186/2016 privind plata retroactiv la pensii , pot plati ? Sau pentru a putea produce efecte legea trebuie sa fie publicata ... (vezi toată discuția)