avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele unei asociatii de proprietari

1. Presedintele pensionar cu contract de mandat ales din cadrul asociatiei trebuie trecut in Revisal?

2. Pentru presedinte se depune D112 sau D100?

3. Femeia de serviciu pensionara cu contract de munca ce contributii nu plateste?

4. "Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale" pentru femeia de servici cu CIM ce procente are? Am citit ca e in functie de codul CAEN. Ce cod CAEN are femeia de serviciu pentru a-l trece in CIM?

5.Femeia de serviciu a avut conventie civila. Este pensionara. Ce formular trebuie sa depun pt ea: D112, D100? Ce contributii nu plateste la conventie civila fiind pensionara?

In asteptarea raspunsului dvs
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:17, 26 Octombrie 2016

Pai doamna, nu ati mai intrebat lucrurile acestea in alt topic?

Din cate stiu ati primit sfaturi utile de la useri si moderatori, acum intrebati din nou aceleasi lucruri?
Nu v-ati lamurit ca salariatii/ mandantii nu au CAEN, ci COR?
In Revisal sunt trecuti doar salariatii.
Persoanele cu mandat sunt trecuti/evidentiati in D112 si atentie, pensionariilor (c.mandat + angajati cu cim) nu li se mai percepe contributia la somaj - nici lor ca persoana si nici asociatiei.
Femeia de serviciu trebuie trecuta in D112. Daca completati corect aceasta declaratie, procentele "apar" automat, insa va sfatuiesc sa apelati la o persoana care a mai lucrat cu asa ceva.

Si pentru ca m-ati intrebat pe mp, un reprezentant al as. prop. sa mearga la ITM cu o delegatie/imputernicire pentru inregistrarea doar a salariateia.
Intrati pe saitul lor si vedeti cum arata documentele de inaintare si completati-le exact, altfel aveti probleme, adica o sa fiti trimisi acasa sa completati bine documentele de inaintare. Reprezentantu asociatiei trebuie sa aiba stampila la purtator...
Din cate mi-aduc aminte, la prima declarare a unui salariat, trebuie mers la ITM cu formularul de cim, salariatul este luat in evidenta si este inscris de dansii in Revisal. Ei, tot atunci solicitati si un document cu nume de utilizator si parola pentru asociatie in vederea modificarilor urmatoare, pe care le puteti face de acasa, pe internet.

Luati-va gandul de la conventiile civile la femeia de serviciu.

V-am comunicat ca putem vorbi la telefon in cazul in care sfaturile noastre nu sunt indeajuns de complete - si la drept vorbind, nu prea au cum sa fie daca nu ati mai lucrat cu asa ceva - si vorba dvs., si noi am fost incepatori, dar ne-am mai sfatuit, am mai intrebat si ne-am pus la punct.
Parca v-am mai intrebat, ati urmat oarece cursuri de administrator de imobile? Poate mai mergeti pe-acolo si mai intrebati - nu este nicio rusine, sa stiti. In fond aveti o situatie f. simpla: o persoana cu contract de mandat si o femeie de serviciu (ingrijitor de cladiri), ce este asa de complicat?
Trebuie sa stiti ca incepand cu luna august 2016, D112 se poate transmite la ANAF numai cu semnatura digitala, asa ca ar trebui sa va gasiti pe cineva (persoana fizica sau firma) care sa se ocupe si de acest aspect.

Mult succes!


Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2016
Adam Grecu, utilizator
@lorelena1306,
Reveniti la prima postare pe aceste yeme si continua, discutia acolo daca mai aveti nelamuriri.
Iata lincul daca cumva nu-l mai gasiti:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale bame bame Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati [b]care sunt si la ce termene ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)
Contractele de munca si revisalul m3dyk m3dyk La o asociatie de proprietari am 3(trei) persoane pe lista de plata si nu stiu ce contract trebuie incheiat pentru fiecare: - administrator = ... (vezi toată discuția)