avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Despartire asociat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Despartire asociat

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati, sotul meu este asociat 50% si adm. la o firma de mai multi ani, firma a mers bine dar acum cu problemele pe care le stie toata lumea treaba s-a stricat si merge greu cu credit si datoii la furnizori si bineinteles nici intre asociati nu mai merg treburile. Intrebarea mea este: Pana nu se impart toate datoriile firmei la jumatate credit s.a, acest asociat are voie sa sustraga din firma fara voia sotului meu vreun bun al firmei si mai ales nu a inceput operatiunea de despartire pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: coltex , utilizator 10:12, 1 Septembrie 2009
Asociatul sotului dvs. nu are dreptul sa sustraga nici un bun din firma pentru a-l valorifica in interes propriu.Fiecare asociat raspunde conform cotelor parti pe care le detine atat la repartizarea beneficiilor cat si la pierderi...
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Trebuie sa va asigurati ca pt toate bunurile ce reprezinta obiectul acestor "sustrageri" exista documente care sa ateste existenta ca bunuri ale firmei si sa aveti grija sa nu le instraineze in mod "legal".
Multumesc pt. raspuns, e clar ca el nu stie treaba asta sau nu-i pasa, mai am o intrebare, firma are un credit si asociatul ar fi de acord sa plateasca jumatete din credit si sa iasa din firma, exista "fidejusiune" un fel de garantie din partea ambilor asociati, pe langa un imobil care este al meu. Intrebarea este : ce conditii ar pune banca in cazul asta sau daca ar fi de acord? sau ce conditii ar mai pune banca in cazul retragerii asociatului si bineinteles si cu o plata partiala a creditului, cu "fidejusiunea
" sau cum se mai numeste cum ramane. multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
coltex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Raspundere fidejusori dupa faliment radustefan2010 radustefan2010 Buna ziua, Situatia noastra (eu si sotul) este urmatoarea: asociati intr-un SRL, sotul fiind si administrator. In 2008 am contractat, pe firma, un credit ... (vezi toată discuția)
Scãpare din fidejusiune?? alma123 alma123 Buna ziua! Vă rog să mă sfătuiţi în situaţia următoară. Am fost administratorul firmei X, fiica mea asociat unic, sotia mea salariata. In 2oo5 am ... (vezi toată discuția)