avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie la executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie la executare

Buna ziua!
Am un prieten care a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Completul de judecători de la curtea de apel a fost format din aceiași judecători care acum 6 ani, in cursul urmăririi penale au prelungit mandatele de arestare ale celorlalți inculpați. Prietenul meu nu a fost in arest preventiv dar ceilalți da. Am auzit ca exista un articol de lege care stipulează ca nu pot da sentința definitiva aceiași judecători care au menținut arestarea preventivă. Va rog sa mi spune ti daca este asa si daca poate face contestație la sentința pentru a rejudeca recursul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gogiu Marius , utilizator 21:48, 26 Octombrie 2016
Daca hotararea este data in apel, este definitiva.
Din descrierea dvs apreciez ca este vorba de un caz de incompatibilitate si ar fi posibil sa atacati hotararea cu contestatie in anulare, care este o cale extraordinara de atac.
Dar contestația in anulare se face separat pentru fiecare inculpat sau se poate face la comun pentru toți? Prietenul meu inca nu s a predat pentru ca este plecat in Statele Unite ale Americii cu un an inainte ca decizia sa rămână definitiva.
Fiecare inculpat trebuie sa semneze/formuleze contestatia in anulare care poate fi redactata intr-un singur document comun.
Nu poate sa o semneze, sa o trimită prin posta si sa se ocupe avocatul de restul?
Daca are avocat angajat, se poate ocupa acesta de toata procedura.

Alte discuții în legătură

Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Hotararea poate fi desfintata? Tarzan2012 Tarzan2012 In cazul in care partea care a avut un proces constata ca hotararea judecatoreasca emisa de judecator este una nedreapta, prin care se constata ca s-au ... (vezi toată discuția)
Sentinta mai drastica primita la apel. Liviu 71 Liviu 71 Cu respect. In urma conducerii sub influenta alcoolului de peste 0.80 am primit la prima instanta amanarea aplicarii pedepsei de 8 luni de inchisoare, cu 2 ... (vezi toată discuția)