avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere sau demisie Banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere sau demisie Banca

Am fost chemata la HR si mi-au prezentat ofertaX-( imi dau demisia cu acordul partilor si primesc 3 salarii compensatorii sau concediere cu desfiintarea postului si primesc 1 salariu de incadrare plus plata pe 20 lucratoare, adica un salariu net.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Daca imi dau demisia stiu ca nu mai am dreptul la somaj. Daca sunt de acord sa ma concedieze cu desfiintarea postului mai pot angaja pe acelasi post? Mentionez ca sucursala unde sunt se va inchide in curand plus multe altele.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 02:14, 28 August 2009
Cred ca mai bine alegi desfacerea contractului de munca cu acordul partilor si trei salarii compensatorii gandindu-ma ca nu vei sta in somaj pe 500 lei si iti vei cauta un nou loc de munca. Bafta!
Demisia nu se face "prin acordul partilor", este un act unilateral al Dvs.
Incetarea prin acordul partilor este alta mancare de peste.
Nici una, nici cealalta, nu va garanteaza Dvs. ca veti primi cele 3 salarii compensatorii. Daca semnati demisia sau incheierea contractului prin acordul partilor, va puteti trezi fara niciun ban.
Nu imi aduc aminte acum exact cate salarii compensatorii sunt la Dvs. pe ramura in caz de concediere (difera si daca e concediere individuala sau colectiva, dar inclin sa cred ca se va face individual, ca sa mascheze colectiva), dar salariile compensatorii nu sunt cele de incadrare, ci se adauga si sporurile pe care le aveti.
Cautati in contractul colectiv pe ramura, acolo scrie cate compensatorii sunt (daca am timp, o sa ma uit si revin).
Sfatul meu e sa nu riscati sa cadeti intr-o capcana si ramaneti fara niciun ban si fara drept de somaj. N-ati fi primul caz. Si odata ce ati semnat demisia sau acordul partilor, s-a terminat.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Primesc compensatii daca am 3 luni la actualul loc de munca? alexiastoican alexiastoican Buna. Lucrez de 3 luni la actualul loc de munca si, in contextul in care se fac disponibilizari in firma, mi s-a cerut demisia. Acum..intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)