avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inscriere in fals certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inscriere in fals certificat medico-legal

Buna ziua. As dori sa formulez o cerere de inscriere in fals asupra unui certificat medico-legal care a stat la baza inceperii urmaririi penale intr-un dosar de lovire.
Acest dosar se afla la Parchet si as dori sa stiu daca inscrierea in fals se face in aceasta faza procesuala sau exista alta posibilitate de a dovedi ca actul de la IML este fals. Va multumesc. Cererea de inscriere se intemeiaza tot pe art din codul de procedura civila? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 28 August 2009
Ar trebui pentru comparatie sa mai cereti un alt certificat medico-legal pentru a putea fi comparat cu cel pe care il considerati fals.Mergeti la proces si cereti retrimiterea dosarului catre parchet- cereti acolo o analiza mai atenta a certificatului medico-legal.
lylo a scris:

Buna ziua. As dori sa formulez o cerere de inscriere in fals asupra unui certificat medico-legal care a stat la baza inceperii urmaririi penale intr-un dosar de lovire.
Acest dosar se afla la Parchet si as dori sa stiu daca inscrierea in fals se face in aceasta faza procesuala sau exista alta posibilitate de a dovedi ca actul de la IML este fals. Va multumesc. Cererea de inscriere se intemeiaza tot pe art din codul de procedura civila? Va multumesc.

Formularea folosita de dvs este gresita din punct de vedere juridic . Nu exista cerere de inscriere in fals! Insa puteti face plangere penala impotriva persoanei pentru falsificarea acelui certificat medico-legal daca dvs aveti certitudinea si nu numai(probe ) ca acel act a fost falsificat!
Puteti chiar sa sesizati in scris procurorul care instrumenteaza dosarul dvs !B-)
Acel certificat medico-legal este fals sau a fost obtinut ilegal?
A fost obtinut ilegal. Asa zisa parte vatamata se pare ca nu avea nimic. Astept un raspuns urgent. Va multumesc
Si cum credeti ca o sa dovediti ?
Parerea mea este ca ar trebui sa consultati un avocat inainte de a face demersuri cu implicatii in sfera penala.

Daca aveti convingerea ca este adevarat ce sustineti faceti o plangere penala la politie insa daca IML a mentionat ceva nu veti putea cu martori sa combateti.
La baza certificatului IML s-au aflat si alte acte medicale.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Infractiunea de lovire si alte violente wao95 wao95 Buna ziua , as dori si eu cateva sfaturi Pe data de 06.07.2016 ma aflam intr-un cazino , la un momendat a venit la mine o persoana care mi-a cerut banii , eu ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forta si bataie tig33r tig33r Buna ziua in seara de ajun am fost la niste prieteni acasa,iar in jurul orei 4-5 au venit niste cunostinte in stare de ebrietate care vroiau sa intre in casa ... (vezi toată discuția)