avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna,

Eu am ramas insarcinata anul acesta si am o nelamurire cu indemnizatia de crestere a copilului. Stiu ca de la data nasterii trebuie sa am 12 luni muncite in ultimele 24 de luni, insa eu nu am fost angajata cand am aflat ca o sa am un bebelus. Am urmat facultatea la zi, neintrerupta, pana in iulie 2015 si am lucrat din 19 noiembrie 2015 pana la sfarsitul lunii februarie 2016, iar acuma am reusit sa ma angajez deci in 2-3 zile imi fac actele pentru job. (21 februarie 2017 este data aproximativa in care ar trabui sa nasc)
Stie cineava daca cu facultatea si jobu se pot acumula cele 12 lunii pentru a primii indemnizatia?
Iar daca ultima luna de an licentiar se pune ca fiind o luna intreaga sau exact pana in data examenului de licenta, deoarece am aflat ca se calculeaza fiecare zi din cele 12 lunii si am o posibilitate daca luna iulie 2015 imi este considerata intreaga. :(

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 27 Octombrie 2016
Ale8 a scris:

Buna,
....
Stie cineava daca cu facultatea si jobu se pot acumula cele 12 lunii pentru a primii indemnizatia?
.....

Cele doua perioad se pot cumula astfel incat sa aveti minim 12 luni eligibile pentru CCC in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)
Cotizatie individuala csa pentru indemnizatie crestere copil mihaela21sava mihaela21sava Buna ziua, Anul trecut am beneficiat de indemnizatia de somaj din luna Nov pana in Aprilie (2013). In Aprilie m-am intors inapoi la firma pentru o luna dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AlexandraLR AlexandraLR Buna seara! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna ianuarie 2021. Eu si partenerul meu am lucrat din Iulie 2019 pana in noiembrie 2020 in Anglia, iar ... (vezi toată discuția)