avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut? - probleme cu un parinte foarte in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut? - probleme cu un parinte foarte in varsta

tata a decedat in 1987 suntem mama +3 frati.unul care sta cu mama a facut ceva ilegal aspus ca actele sunt arse ,ne-a chemat la sccesiune sa refacem actele sacedam propritatea mamei noi 2 surori am semnat si am facut-o proprietara deplina pe mama pe casa teren extravilan3 ha si intaravila curtea casei 1700mp.la nici 2 sap in anul 2001 el a a pus-o pe mama sa-i faca act de vanzare cumparare pe casa , acum, el fratele care locuia cu mama in aceeasi ca este proprietar+sotia cu uzu fructu viager .nu s-a ocupat de mama si ea vazind compotamentul lor s-aimbolnavit , numai spunem ca noi fetele am ingriji-o si acum la 90 de ani are alzheimer , sestul este in trat ament si ingrijire la una dintre fete.acum ca mama sa-si poate vinde terenul extravilan 3 ha ptr a avea bani deingrijire medicala si pentru cele vesnice loc deveci si 7 ani de pomeni ce poate face?!sau ce pot face eu sa o ajut ..ea nu poate umbla decat cu uncadru sau carucior numai stie sa citeasca sau sa scrie poate vorbi cateodata f bine altadata e dezorientata.la notar imi trebuie procura ca are discernamant , ea are handicap grav1 cu insotitor cu dementa mixta vasculara?!ce pasi trebuie sa fac , dar nici pe ea sa nu o chinui prea mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 08:57, 27 Octombrie 2016
Buna ziua,
Va trebui sa instituiti curatela si apoi, curatorul sa vanda bunurile in numele mamei.
Pentru asta va trebui sa va adresati instantei.
Terenul trebuie sa aiba cadastru si intaulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alzheimer, sau nu? Fiumodel Fiumodel Nu, nu este un subiect pur medical. Mama mea de 84 de ani, are in anumite imprejurari tremuraturi care au dus la concluzia medicala de Alzheimer. Recent, a ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Haideti sa scriem povesti! Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Istoria lui Yakov-povestitorul Binecuvântat şi slăvit fie numele Domnului peste lumea pe care El a facut-o prin voia Sa! Am să vă spun acum o poveste. ... (vezi toată discuția)