avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie proces

Buna ziua,
Daca printr-un proces mi se stabileste o datorie mai mare pe care nu am de unde sa o platesc, nici nu am proprietati care sa poata fi valorificate, atunci mi se retine lunar o parte din pensie? Si daca nici asa nu se va acoperi datoria pe parcursul vietii mele, aceasta se transmite obligatoriu urmasilor mei? Sau acestia pot evita acest inconvenient?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:44, 27 Octombrie 2016
Daca nu aveti bunuri importante in activul patrimonial, succesibilii dvs. nu ar avea motive sa accepte mostenirea, ba chiar pot renunta expres si fara niciun regret la mostenirea de pe urma dvs., si odata cu aceasta renuntare se rezolva si problema pe care ati expus-o mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Mosteniri: termene folosite titi marina titi marina Va salut, din nou. Dupa ce am citit tratatul de drept civil- succesiuni si testamente- scris de Dan Chirica, am constatat ca, nefind de specialitate, ... (vezi toată discuția)
Cum pot renunta la mostenire? mihai9620 mihai9620 Cum pot renunta la mostenire? Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca ... (vezi toată discuția)