avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere repunere pe rol respinsa ca neintemeiata.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere repunere pe rol respinsa ca neintemeiata.

Buna Ziua

Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: societatea la care lucrez a introdus o ordonanta de plata impotriva unei societati debitoare. Instanta a solicitat anumite documente, respectiv certificat constatator ONRC din care sa reiasa sediul societatii. S-au depus aceste documente in timp util, dar instanta suspenda cauza. Imediat cum s-a dispus suspendarea cauzei in temeiula art. 242 CPC. Am facut cerere de repunere pe rol, am depus din nou documentele solicitate de instanta, am achtiat taxa de timbru de 100 lei. Ne-am trezit cu respingerea cererii de repunere pe rol. Cu recurs.

Rugamintea este sa-mi spuneti unde am gresit?

Sau instanta este rau-voitoare?! ( nu ma grabesc sa acuz, dar se judeca intr-un orasel in care firma respectiva este destul de puternic inradacinata )

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
Company Advising, utilizator
Da,este posibil sa fi suspendat judecarea cauzei daca, nu ati solicitat judecarea in lipsa.
Suspendarea conform art 242 CPC se face din alte motive.

Motivele de suspendare invocate de dvs. sunt prevazute de art. 411 CPC.

Tocmai asta spun: am indeplinit toate obligatiile impuse de instanta....

Multumesc
Articolul zice la final ca judecatorul arata prin incheiere ce anume nu ati respectat.

Art. 242. Suspendarea judecatii cauzei
(1) Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina reclamantului, prin neindeplinirea obligatiilor stabilite in cursul judecatii, potrivit legii, judecatorul poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile art. 189 sunt aplicabile.

(2) La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin. (1) au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua.

Art. 414
Hotărârea de suspendare
(1) Asupra suspendării judecării procesului instanţa se va pronunţa prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat, la instanţa ierarhic superioară. Când suspendarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărârea este definitivă.
(2) Recursul se poate declara cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului, atât împotriva încheierii prin care s-a dispus suspendarea, cât şi împotriva încheierii prin care s-a dispus respingerea cererii de repunere pe rol a procesului.

Pana sa faceti cerere de repunere pe rol, cred ca ar fi trebuit sa atacati hot prin care judecata s-a suspendat si sa fi aratat ca acea cauza pt care s-a suspendat, nu exista.
Nici acum nu e tarziu, daca cititi punctul 2 din art citat mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Doar când veți vedea hotărârea va veți putea lamuri.

Dacă ați depus ce trebuia de prima oara și apoi ați depus din nou aceleași documente poate sa fie o alta problema.

Instanta va trebui sa motiveze.
Va multumesc pentru raspunsuri. Voi astepta sa vad cum motiveaza instanta. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Model cerere de inrerupere suspendare vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca \"partile au lipsit nejustificat\", \"Cu recurs pe toată durata suspendării\". ... (vezi toată discuția)
Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de ... exco exco Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de suspndare a judecării cauzei? Vreau să ştiu dacă este admisibil un astfel de recurs. ... (vezi toată discuția)