avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM SE PROCEDEAZA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM SE PROCEDEAZA?

AS DORI SA STIU CUM SE PROCEDEAZA IN CAZUL IN CARE UN VECIN CREDE CA SUPRAFATA CURTI MELE ESTE MAI MARE SI CA NU E NORMAL CA LANGA GARD SA EXISTE POMI (DESI EI SUNT DE 20 DE ANI ACOLO POATE SI MAI MULT). CARE ESTE MODALITATEA DE REZOLVARE A ACESTOR PROBLEME? MAI ALES CA ACEST VECIN DEVINE DIN CE IN CE MAI SUPARATOR.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 21:23, 28 August 2009
Stimabile, nu esti concret, mergi pe prezumtii de vinovatie! Fii mai exact, daca doresti sa afli ceea ce te intereseaza.
Vecinul va poate da in judecata cu o actiune in granituire, pentru a se stabili daca pozitia gardului este corecta. Dvs. nu aveti de ce sa va agitati daca el nu deschide procesul.
Cat despre pomi, pot sta linistiti langa gard. Sinura problema este daca crengile trec dincolo, la vecin. Acesta are dreptul sa le taie la hotarul proprietatii sale, iar daca pomii au fructe si acestea cad in curtea lui, apartin vecinului.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
AM AFLAT AZI CA A VENIT CINEVA DE LA PRIMARIE CU ADRESA PRIN CARE ACESTIA SOLICITAU CA IN TERMEN DE 10 ZILE SA FIE TAIATI POMII SI INDEPARTAT TOT DE LANGA GARD PE MOTIV CA ACESTA DORESTE SA REPARE GARDUL, IN CAZ CONTRAS VOI FI SANCTIONAT CONFORM LEGII. CEI DE LA PRIMARIE AU FOST FOARTE CORECTI SI AU SPUS CA DOMNUL IN CAUZA A TOT SOLICITAT ASTFEL DE LUCRURI SI CU TERENURILE DE LA CAMP SI E CUNOSCUT. AU TIBNUT SA NE LINISTEASCA IN PRIVINTA ACEASTA SI AU JUSTIFICAT CA ACEA HARTIE ESTE CA SA SCAPE DE EL. ACUM EU NU STIU CUM SA PROCEDEZ. CRED CA AM SA MERG SA FAC INTABULAREA SI SA VAD EXACT CUM STAU POMII AIA, IAR DACA TREC SI IN CURTEA LUI SA-I TAI.
Reparatia gardului comun este obligatia atat a vecinului, cat si a Dvs. Faptul ca el vrea sa repare gardul nu are legatura cu taierea pomilor. Ia ganditi-va, daca aveati casele lipite si calcan comun si el vroia sa isi repare casa, trebuia sa o daramati pe a Dvs?
Daca cei de la Primarie v-au inmanat acea hartie in care scrie ca aveti obligatia sa taiati pomii in termen de 10 zile, faceti contestatie in instanta, pentru ca este o masura abuziva a Primariei.
La fel ar fi si amenda, daca v-ar da amenda, dar eu zic sa nu asteptati atat.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!dacă am un pom in curte și fructele cad la vecini ... Tortura Tortura Bună seara!Dacă am un pom in curte și fructele cad la vecini în curte și mi le aruncă peste gard are voie? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinii de la curte sophie sophie Pe unul dintre hotarele curtii, cam pe jumatate din lungimea curtii mele, este zidul casei vecine, o casa din caramida cu pod din lemn, construita fara ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)