avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara,
va rog sa-mi raspundeti daca stiti ce trebuie sa fac in situatia mea.Am o casa trecuta pe numele socrului meu (din motive de faliment).Am sot si 2 copii.Cum poate redeveni a mea sau a familiei mele.Vreau sa o renovez si sa fiu sigura ca ramane in familia mea.Testament sau alt act notarial?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:23, 28 Octombrie 2016
Informatiile oferite de dvs. sunt sumare, foarte sumare. Nu se poate emite o parere fara o analiza a situatiei de fapt cu privire la familia dvs., a socrului, termene incidente, s.a.m.d.
Daca nu doriti sa devoalati informatiile, va trebui sa cautati un jurist sa va analizeze situatia.
Depinde momentul in care doriti sa devina a dvs.
Daca socrul v-a face testament, aceasta va intra in patrimoniul dvs. numai dupa decesul acestuia.

Daca doriti mai repede (adica sa nu mai asteptati decesul acestuia) atunci socrul va poate face fie act de donatie, fie contract de vanzare-cumparare.
Daca socrul vă face testament si mai are si alti descendenti, testamentul poate fi atacat.
Daca socrul nu vă face testament si nu mai are si alti descendenti, oricum bunurile vă revin.

Daca socrul vă face donatie si mai are si alti descendenti, donatia poate fi atacata.
Daca socrul nu vă face donatie si nu mai are si alti descendenti, oricum bunurile vă revin.

Daca socrul vă face act de vanzare trebuie sa platiti pretul ori sa-l puneti la dispozitie prin banca.

De asta am zis ca vă trebuie un jurist care sa vă analizeze situatia, in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Partaj missx missx Parintii mei vor sa treaca averea pe numele meu si al sotului meu . In caz de divort ce drepturi are copilul sotului meu si respectiv mama acestuia copil ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)