avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre cursurile de specializare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre cursurile de specializare

Buna ziua! Am 19 ani si sunt absolventul unui liceu teoretic - profil matematica-informatica. Un ultimele 3 luni de cursuri am 'abandonat' fizica in detrimentul materiilor pe care le sustineam la examenul de bacalaureat, ca atare am ramas corigent. Am sustinut examenul in sesiunea de toamna, l-am trecut, insa a fost prea tarziu pentru visul meu - cel de a intra la facultate. Nu intentionam in niciun caz sa ma inscriu la AJOFM-ul local, insa un coleg (cu aceeasi situatie) mi-a propus sa ne inscriem, sa luam indemnizatia de somaj iar cu ea sa ne platim meditatiile. Toate bune pana cand au trecut cele 60 de zile si am fost chemat. Mi s-a spus ca trebuie sa fac un curs, am fost rugat sa aleg unul dintre cele prezentate. L-am ales pe cel de mecanic iar la final mi s-a spus cand sa vin sa-mi ridicat prima indemnizatie. La nici 2 ore de la ultima conversatie pe care am avut-o cu cei de la AJOFM sunt sunat si rugat ca in urmatoarele 3 zile sa ma prezint, cu actul de identitate si cu diploma de bacalaureat in original, pentru a incepe cursul de specializare, cel de mecanic. Am intrebat daca imi pot schimba specializarea insa am primit un raspuns negativ. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot primi indemnizatia de somaj si fara sa urmez acele cursuri? Nu imi permit sa-mi pierd timpul cu niste cursuri care nu au nicio legatura cu ce vreau sa fac in viata. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Mihai3320, utilizator

Alte discuții în legătură

De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ccristelu ccristelu Am absolvit anul acesta dar am depasit termenul de 60 de zile pt a depune actele necesare pentru a obtine ajutorul de somaj deoarece a trebuit sa sustin si ... (vezi toată discuția)