avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata taxa timbru in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata taxa timbru in apel

Doresc sa fac apel la o sentinta civila data la Jud. Oltenita. Apelul se va judeca de catre Tribunalul Calarasi. Unde si cand platesc taxa de timbru aferenta ? dupa depunerea apelului la Jud. Oltenita primesc de la aceasta instanta vre-o instiintare de achitare a taxei, inclusiv suma ? Stiu ca valoare taxei in apel reprezinta 50% din taxa platita la fond, dar nu eu am facut actiunea si nu stiu cu cat au taxat reclamantii actiunea (au fost doua capete de cerere); una de emitere a unei hot. care sa tina loc de contract vanzare-cumparare (respinsa) si in subsidiar una in pretentii catre mine de plata a sumei de 12.500 (admisa). Eu vreau sa atac cu apel pentru cea in pretentii deci evaluabila in bani. Inca nu am primit redactarea

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smarandache , utilizator 18:51, 28 Octombrie 2016
Puteti formula apelul si il depuneti in termen la instanta care a pronuntat hotararea pe care vreti sa o atacati.
In faza de regularizare, instanta va va pune in vedere sa achitati taxa de timbru precum si cuantumul acesteia - atentie, aveti termen de 10 zile de la primirea solicitarii de la instanta in care sa va conformati cererilor formulate de catre aceasta altfel vi se poate anula apelul ca netimbrat.
Va multumesc, nedumerirea mea privea (si) locul unde se va plati taxa la Oltenita sau la calarasi
Taxa o platiti in localitatea unde aveti d-voastra domiciliul.
OK, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din ... nuexistă nuexistă Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din Legea nr. 196/2018 privind funcționarea Asociațiilor de Proprietari actualizată, este ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru . scutire primaria mun bucuresti? RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua. Solicit o parere cu privire existenta/inexistenta platii taxei de timbru, a P.M.B- prin Primarul General intr-o actiune in constatarea dreptului ... (vezi toată discuția)