avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie retroactiva pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie retroactiva pensie

Buna ziua. Am o intrebare , in numele mamei. Daca mama e nascuta in 10.04.1957 cu o vechime in munca de aprox.22 ani (ca infirmiera cresa copii), cum poate plati retroactiv contributia la pensie ca sa poata iesi mai devreme de aprilie 2018 la pensie. Ea nu mai are serviciu de prin 2000. Ce ar putea face? Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: tonica31 , utilizator 21:47, 30 Octombrie 2016
Nu poate face asa ceva decat pentru ultimii 5 ani in urma , calculati de la data încheierii contractului de asigurare socială.
Nu mai poate indeplini conditia de stagiu complet.
Limita de varsta la 60 de ani si 9 luni(10/01/2018).
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta? tonica31 tonica31 Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.Vorbesc in numele mamei mele. Mama mea este nascuta in 20.04.1957;a lucrat ca infirmiera la o ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? tonica31 tonica31 Buna ziua. Ma adresez in numele mamei mele. Ar vrea sa stie exact cand poate iesi la pensie, macar anticipat partial. Are o vechime de 20 de ani- a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Calculul varstei de pensionare pentru grupa a 2-a de munca Miha303 Miha303 Ce vechime este necesara pentru a beneficia de pensie anticipata pentru o persoana (femeie) care a lucrat 16 ani, 11 luni si 9 zile in grupa a 2-a de munca, 6 ... (vezi toată discuția)