avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul locatarilor de a rezolva problema apei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul locatarilor de a rezolva problema apei reziduale din subsol

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in problema mai sus mentionata.
Este o problema des intalnita in Romania in special oin provincie.
Locuiesc intr-un bloc din orasul Oltenita, jud. Calarasi.
Subsolul acestui bloc este inundat cu apa reziduala din cauza ca atunci cand apare o defectiune nimeni nu este interesat de remedierea ei.
In cei circa 24 de ani de existenta a blocului s-au acumulat la subsol tone de fecale.
Blocul nu are asociatie, nimeni nu este interesat de asa ceva.
Problema este mirosul ingrozitor, riscul de inbonlavire dar si afectarea structurii de rezistenta a blocului.
Unde pot sa ma adresez pentru rezolvarea problemei si ce legi pot invoca. Pot da fiecare locatar in parte in judecata? Ar trebui sa existe o institutie care sa ne oblige sa remediem problema.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: val1234 , utilizator 12:01, 1 Noiembrie 2016
Puteti sesiza in primul rand DSP-ul.
Aceasta institutie va deplasa un inspector care va constata cele relatate de catre dvs. si va va obliga sa salubrizati, sa curatati si remedia defectiunile din subsol.
Domnule, dar chiar este necesar sa ajungeti pana aici? Nu se gaseste nimeni dintre dvs. cu initiativa? Si ziceti ca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari/locatari?
Pai organizati-va, macar atunci stiti pe cine sa trageti la raspundere...
L230/2007 " cosecintele neluari masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea propietati comune sunt in raspunderea juridica a tuturor propietarilor sau a reprezentatilor acestora dupa caz ? asa spune legea ,dar intrebarea este cum functionani daca nu aveti asociatie ? contracte cu furnizori aveti?
Putei sa mergeti in multe parti dar e vorba de un bun personal al mai multora. Credeti ca se vor mobiliza daca primiti cateva amenzi? Eu personal acum 30 si de ani am luat cizme inalte, un bat si am inotat prin rahati pana la scurgere si am desfundat-o. Nici nu stiam ca e atat de grava problema cand am intrat, dar nu mai suportam numarul imens de țânțari care apareau iarna si nu stiam de unde vin. Ca un fapt "interesant" pot sa va spun ca unul din luminatoare era plin de prezervative. Acestia sunt romanii.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
GermanAlex, utilizator
Pentru a solutiona problema din imobilul unde locuiti, anterior desfasurarii de demersuri catre autoritati,analizati oportunitatea si necesitatea infiintarii de asociatie de proprietari care are raspunderea pentru buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Atat timp cat nu exista infiintata entitate juridica,nici autoritatea de sanatate publica nu poate impune unui locatar anume sa rezolve problema din subsol
Analizati responsabil situatia din imobilul dv,asa cum aveti probleme la instalatia comuna ,pot aparea si probleme la terasa/acoperis
Asociaţie de locatari?
Şi la noi e problema cu subsolul, nu atât de gravă, dar este. Undeva picură apă în subsol de ani de zile, e tot timpul miros de mucegai,
iar în plus, căile de acces sunt aproape blocate de diverse lucruri vechi depozitate de ani de zile de unii locatari.

Asociaţia de proprietari spune că nu e treaba ei ci a şefului de scară. Care şef de scară se pare că nu are contract cu asociaţia, deşi noi îl plătim ...
Şeful de scară ridică din umeri şi spune că nu are ce face. Nu se ocupă nici măcar să pună sau să fie puse becuri în pivniţă la partea comună! La un moment dat a zis că n- are becuri, i- am dat eu, dar după vreo săptămână tot nu erau becuri. A zis că le- a pus, dar au fost furate şi s- a încheiat aşa! Eu nu mă duc zilnic în pivniţă, nu m- am gândit să- l controlez la trei becuri ... Merg cu lanterna, ce să fac!

Avem fond de reparaţii la asociaţie, dar nu i se dau şefului de scară banii decât când vrea casiera ( aşa spune el! ) , pentru că .... banii sunt folosiţi ca să se acopere întârzierile la plăţi. La noi la scară nu sunt întârzieri la plăţi! :D , dar asociaţia are câteva zeci de scări în administrare.
Avem şi fond de rulment, dar nimeni nu ştie cât este în total şi ce se face cu acei bani de fapt. Pentru înnoirea uşilor de acces în clădire cică s- au dat bani după vreo 6 luni de rugăminţi, în 2014.

De fapt, printr- o coincidenţă, reparaţiile, atât cât se acceptă să se dea bani ( banii noştri!), se fac exclusiv în anii electorali în mod sistematic. N- am reuşit să văd legătura până în acest an, când preşedintele asociaţiei noastre a apărut candidat la locale pe listele unui partid, unul din cele două mari partide din ţară ... Ce ar fi de făcut? Cine se pune cu un partid?
La un moment dat am sesizat OPC ul pentru o problemă legată de căldură ( când mai eram branşaţi la sistemul centralizat) , dar OPC ul n- a făcut nimic, a zis că mi se pare, deşi problema era de domeniul evidenţei, în tot oraşul.

Ce- ar fi de făcut? Problema nu e mai generală?

Alte discuții în legătură

Atributiile asociatiei de proprietari Alecseinovici Alecseinovici Bună ziua! Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje din oraşul Bacău. În ultima lună s-a produs o avarie la sistemul de canalizare al blocului (ţevi). De la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc ... Maciupiciu Maciupiciu Buna ziua, Luna trecuta in blocul de apartamente in care locuiesc a survenit o defectiune la conducta generala de la R.A.D.E.T. care alimenteaza blocul cu apa ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)