Buna dimineata.
Cum se desfasoara aceste expertize, unde anume se platesc onorariile expertilor desemnati, la aceste expertize mai participa avocatii?
In cauza sunt : un imobil( la fostul sot ) si bunuri imobile ( si la el si la mine )
La expertiza facuta in locuinta mea, in afara de expert, mai trebuie sa participe cineva ? ( exemplu: avocat, fostul sot ?? ).
Va multumesc!
Doriti sa faceti un partaj voluntar sau va judecati pentru efectuarea partajului?
Este foarte important fiindca situatia poate fi diferita . In cazul al doilea expertul tehnic judiciar trebuie sa fie desemnat de catre instanta de judecata! Prezenta avocatului nu este obligatorie, ea asigurand doar un confort psihic al partilor. oricum expertul nu va spune la fata locului care va fi rezultatul expertizei!B-)
Daca expertul este numit prin instanta onorariul se plateste la Corpul Expertilor tehnici din cadrul Tribunalului. In cazul in care este ales de catre dvs ii platiti onorariul direct pe baza de factura si chitanta!:)
Expertul Constructor si Evaluatorul au fost desemnati de catre instanta.
Eu am inteles ca acest onorariu se plateste la CEC...pentru "Birou expertize", dar nu stiu daca este buna informatia...Mai ales ca eu am avut dosarul la JUDECATORIE iar tribunalul de care apartine acesta este in alt oras...deci unde platesc: la CEC din orasul in care este Judecatoria , la CEC din orasul in care este Tribunalul..?
Inteleg ca nu este obligatorie prezenta partilor si a avocatilor partilor in momentul in care se face expertiza, si daca acest lucru este adevarat, asta da stare de confort psihic....
Platiti la CEC in contul biroului expertilor tehnici din orasul respectiv. La judecatorie va pot indica contul cu exactitate sau puteti suna chiar la corpul expertilor tehnici!
Prezenta avocatului nu este obligatorie insa daca sunt necesare lamuriri asupra situatiei de fapt sau sunt intampinate dificulati de comunicare cu expertul, mai trebuiesc prezentate si alte inscrisuri expertului, iar partea personal nu se descurca, atunci partea interesata poate solicita aparatorului sau prezenta la efectuarea expertizei.
Desigur insa ca avocatul ar putea solicita un onorariu suplimentar daca acesta nu a fost stabilit initial.Ramane la aprecierea partilor.