avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere dupa casatoria copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere dupa casatoria copilului

Am o fata care are 21 de ani si este in studii, această primind pensie alimentarăa in continuare. Daca fata se logodeste si trece pe numele soțului ei, mai poate primi pensia de întreținere pânăa la terminarea studiilor?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:40, 29 Octombrie 2016
Prin logodna, nu trece pe numele sotului, ci ar putea sa treaca prin casatorie, insa nu numele conteaza pt a datora pensie sau nu, ci starea de nevoie a fetei.
Daca se va casatori, sotii isi datoreaza intretinere, asa ca daca barbatul munceste si o poate intretine, nu veti mai plati pensie.
Buna ziua,

In momentul in care fiica se casatoreste, se presupune ca nu mai este in grija parintilor. Drept urmare, de la momentul casatoriei nu va mai fi datorata pensie de intretinere.
alexandravasile a scris:

Buna ziua,

In momentul in care fiica se casatoreste, se presupune ca nu mai este in grija parintilor. Drept urmare, de la momentul casatoriei nu va mai fi datorata pensie de intretinere.

Si daca se casatoreste cu alt student intretinut si el de parinti?

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara magda nicorescu magda nicorescu sunt divortata de multi ani. fostul sot a platit pensie alimentara pana acum 4 ani cand a plecat de la serviciu prin ordonanta. de atunci nu am mai primit ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara moncu moncu Buna ziua. Avem urmatoarea situatie : copilul (fiica) primeste pensie alimentara de la tata pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani ( ... (vezi toată discuția)