avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara succesiune

Buna ziua. Am s o problema. Tatăl meu a decedat acum 4 luni și totul este pe numele lui casa mașini etc . Mama este divortat de el de foarte multi ani . Peoblema este ca ma ameninta mereu mama ca ma da afara ca ea arw dreptul la tot. Asa este? Cae sunt drepturile ei legale? Va mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alynaiprea , utilizator 16:25, 29 Octombrie 2016
Daca au divortat,mama nu mai are dreptul la mostenire dupa urma tatalui dvs. deorece nu are calitatea de sot supravietuitor la data decesului tatalui dvs.
Casa a fost bun comun cu mama ?
Daca sunteti singurul mostenitor al tatatlui, casa va fi a dvs jumatate, a mamei jumatate.
Dezbateti sunccesiunea dupa tatal dvs, mergeti la un notar pe raza ultimului domiciliu comun al tatalui.
casa a fost mostenire de la strabunicul meu adica bunicul tatalui meu . el era singurul proprietar pe toate acetele. mama este divortata de vreo 30 de ani . mai am un frate . ea spune ca eu am dreptul la o camera fratele meu la fel si ea la restul .
Repet,daca sunt divortati de 30 ani,mama dvs. nu mai are calitatea de sot supravietuitor si nici vocatie succesorala la mostenirea tatalui dvs.Art.970-974 NCC se refera la sotul [/b]supravietuitor,ori daca sunt divortati, evident ca, mama dvs.nu este sot supravietuitor.
va multumesc ca mati lamurit! o zi buna va doresc!

Alte discuții în legătură

Succesiune aspasia23 aspasia23 Buna ziua.Am fost casatorita 15 ani,in urma cu 2 ani sotul meu a decedat.Casa in care am locuit este pe numele socrului iar in anul 2005 cei 4 frati ai sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)