avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vesnica problema impartirea averii intre copii (nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vesnica problema impartirea averii intre copii (nu faceti mai mult de 1 ca apar probleme :)

Problema este urmatoarea: familie cu 2 "copii" casatoriti, fata locuieste cu sotul in apartamentul primit de acesta de la parinti (sotul a platit jumatate din apartament surorii lui in decurs de 7 ani si acum practic nu mai are obligatii fata de aceasta care cu banii primiti si-a luat si ea un apartament), baiatul locuieste de 7 ani in apartamentul primit de la parinti si nu da nici un semn ca ar dori sa plateasca jumatate surorii. Bunul simt imi spune ca apartamentul practic e al parintilor si pana ei nu "mor" fac ce vor cu el. Dar as vrea sa stiu de la cei care au fost/sint in aceeasi situatie cum au procedat ca sa nu apara disensiuni in familie pentru ca probleme legate de avere pot distruge relatiile intre rude ca o bomba atomica.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:31, 9 Septembrie 2009
Asa e dar sint curios cum procedeaza altii care sunt in aceasta situatie. Sora e clar nedreptatita pentru ca nu beneficiaza de apartament, fratele are o situatie financiara foarte buna si-ar putea permite sa-i plateasca partea si apoi apartamentul sa fie trecut pe numele lui.
Daca stiti cazuri asemanatoare postati solutiile care s-au aplicat.
Daca doriti sa faceti o "imparteala" cat timp traiesc parintii, nimic nu va impiedica.
Numai sa fie toate partile de acord.
Inteleg ca sunteti sotul fetei.
Evident :).
gamezcdr a scris:

familie cu 2 "copii" casatoriti,
fata locuieste cu sotul in apartamentul primit de acesta de la parinti (sotul a platit jumatate din apartament surorii lui in decurs de 7 ani si acum practic nu mai are obligatii fata de aceasta care cu banii primiti si-a luat si ea un apartament),
baiatul locuieste de 7 ani in apartamentul primit de la parinti si nu da nici un semn ca ar dori sa plateasca jumatate surorii.


Haideti sa va zic ce-am priceput eu.
Ca dvs. ati dori ca sotia dvs (fata din poveste) sa primesca si ea de la fratele ei (baiatul de mai sus) niste banuti, asa cum dvs. i-ati dat surorii dvs.? Corect?

Pai da! Dar noi nu stim in ce baza i-ati dat dvs. surorii dvs niste bani. Bunoara parintii dvs. mai traiesc? Daca dvs. i-ati dat surorii acei bani abia dupa moartea parintilor dvs., atunci ar fi in ordine. (ar fi o intelegere asupra unei mosteniri deschise prin moarte, un partaj sau ...mai stiu eu ce-o fi acolo) Dar daca i-ati dat inainte de moartea parintilor si numai pentru simplul fapt ca ati folosit o propritate a parintilor (fara ca acestia sa va fi transmis dreptul de proprietate) , atunci s-ar putea sa-i mai dati o data, daca o prea mare buna credinta (avocatul, in genere, nu prea crede in minuni de-astea :) ) nu o va impiedica pe sora dvs. sa va mai ceara odata, la moartea parintilor, partea ei in bani din averea lasata de acestia.

Ori ceea ce doriti dvs. ar fi ca si fratele sotiei sa faca cu sora lui acelasi fel de intelegere (nerecunoscuta de lege) asupra viitoarei mosteniri a parintilor lor care traiesc inca. Adica sa cumpere pielea ursului din padure. De ce ar face-o? De ce ar da niste bani pe folosinta unei case in care poate locui bine mersi prin simpla ingaduinta a parintilor lui, singurii in masura sa decida daca acolo poate locui copilul lor sau ...vreunul de pe drum (cu sau fara chirie)?

Daca am inteles gresit situatia de fapt (ati spus ca sunteti sotul fetei) va rog sa ma iertati si ...sa ma lamuriti.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
romascanu, moderator
Eu i-am dat sorei mele jumate din apartament (cu jumatatea mea si inca ceva ea si-a luat apartament si si-a facut cabinet stoma, castiga excelent), apartamentul e pe numele meu, parintii mei traiesc si au insistat sa ne reglementam averile cat ei traiesc. Stiu ca i-am injurat in gand acum 7 ani dar acum cred ca sunt cei mai grozavi parinti ca ne-am reglementat situatia
A aparut o problema: fratele sotiei mele sustine ca i-a dat mamei lui o suma de bani (pentru reparatii la casa parintilor) care ar echivala cu un sfert de apartament. A si i s-ar fi promis verbal ca apartamentul va fi al lor (inca n-am vorbit cu parintii lor sa confirme).Evident ca n-au nici un fel de act dar sustine ca sora lui (sotia mea) nu ar mai avea dreptul decat la maxim vreun sfert din apartament. Intrebarea e daca e asa cum spune pentru ca nu mi se pare OK ca ei sa faca intelegeri pe la spate. Cu parintii nu am vorbit inca dar daca nu ai acte, martori ca ai dat banii cum demonstrezi la o adica in justitie ? In cazul cel mai rau cand mor parintii sotiei fratele mosteneste jumate sora jumate nu ? Cum poti dezmosteni un copil de ex sa zici La asta ii dau asta la ala nu-i dau. ?
Atata de incurcate is chestiile astea ca va rog nu faceti mai mult de 1 copil daca n-aveti 2 chestii identice de impartit :D.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
gamezcdr, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiunea in urma decesului fratelui si sotiei acestuia,fara copii larat larat Fratele meu si sotia acestuia au decedat impreuna intr-un accident.Nu au avut copii. Cum se vor imparti veniturile rezultate din vinderea unui imobil ce le-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)