gamezcdr a scris:
familie cu 2 "copii" casatoriti,
fata locuieste cu sotul in apartamentul primit de acesta de la parinti (sotul a platit jumatate din apartament surorii lui in decurs de 7 ani si acum practic nu mai are obligatii fata de aceasta care cu banii primiti si-a luat si ea un apartament),
baiatul locuieste de 7 ani in apartamentul primit de la parinti si nu da nici un semn ca ar dori sa plateasca jumatate surorii.
Haideti sa va zic ce-am priceput eu.
Ca dvs. ati dori ca sotia dvs (fata din poveste) sa primesca si ea de la fratele ei (baiatul de mai sus) niste banuti, asa cum dvs. i-ati dat surorii dvs.? Corect?
Pai da! Dar noi nu stim in ce baza i-ati dat dvs. surorii dvs niste bani. Bunoara parintii dvs. mai traiesc? Daca dvs. i-ati dat surorii acei bani abia dupa moartea parintilor dvs., atunci ar fi in ordine. (ar fi o intelegere asupra unei mosteniri
deschise prin moarte, un partaj sau ...mai stiu eu ce-o fi acolo) Dar daca i-ati dat inainte de moartea parintilor si numai pentru simplul fapt ca ati folosit o propritate a parintilor (fara ca acestia sa va fi transmis dreptul de proprietate) , atunci s-ar putea sa-i mai dati o data, daca o prea mare buna credinta (avocatul, in genere, nu prea crede in minuni de-astea :) ) nu o va impiedica pe sora dvs. sa va mai ceara odata, la moartea parintilor, partea ei in bani din averea lasata de acestia.
Ori ceea ce doriti dvs. ar fi ca si fratele sotiei sa faca cu sora lui acelasi fel de intelegere (nerecunoscuta de lege) asupra viitoarei mosteniri a parintilor lor care traiesc inca. Adica sa cumpere pielea ursului din padure. De ce ar face-o? De ce ar da niste bani pe folosinta unei case in care poate locui bine mersi prin simpla ingaduinta a parintilor lui, singurii in masura sa decida daca acolo poate locui copilul lor sau ...vreunul de pe drum (cu sau fara chirie)?
Daca am inteles gresit situatia de fapt (ati spus ca sunteti sotul fetei) va rog sa ma iertati si ...sa ma lamuriti.