buna ziua tuturor
am nevoie de niste acte din romania,mai exact certificat de nastere si hotarare de divort,care bineinteles trebuiesc apostilate in romania.eu sunt in olanda si as dori sa fac o imputernicire pt tatal meu care este in romania.unde trebuie sa merg,in olanda pentru a face aceasta imputernicire?si daca am inteles bine,certificatul trebuie apostilat la prefectura judetului,iar hotararea la tribunalul judetean?
Din pacate nu stiu exact cum functioneaza acest lucru in Olanda, dar pot sa va spun, cum am facut eu in Germania in 2003 (probabil este ceva similar): Am formulat imputernicirea in limba romana, m-am dus la notar, am semnat in fata lui, el a autentificat semnatura mea si el (notarul respectiv biroul notarial) a factu apostilarea la autoritatea competenta (Landgericht). La sfarsitul procedurii am primit imputernicirea cu semnatura autentificata si apostilata, care, dupa traducerea apostilei, a fost acceptata fara nici o problema in Romania.
Va propun sa mergeti la un Notarkantoor si sa intrebati acolo cum trebuie procedat.
deci sa inteleg ca dumneavoastra ati mers la notar unde ati facut aceasta imputernicire care a fost apostilata si tradusa in lb romana,tradusa inclusiv apostila,dupa care ati trimis-o in romania si persoana imputernicita v-a rezolvat cu actele fara probleme?
chiar acum am sunat la tribunalul din judetul meu ca sa cer mai multe detalii,iar domnii de acolo m-au trimis la nspe interioare dupa care mi-au inchis telefonul in nas!frumos,nu?
Imputernicirea am formulat-o in limba romana, iar dupa aia m-am dus la un notar german (pe atunci locuiam in Germania), am semnat si el a autentificat semnatura mea (nu a inteles nici o iota din ceea ce am semnat). In rest, aveti dreptate: Notarul a rezolvat apostilarea imputernicirii, am trimis imputernicirea in Romania, unde s-a tradus totul, ce nu era in limba romana (apostila si autentificarea semnaturii mele), iar persoana imputernicita a rezolvat problema in Romania fara nici o piedica.
Daca dati imputernicirea respectiva persoanei care trebuie sa ocupe de asa ceva, persoana respectiva poate obtine documentele, iar ceea ce priveste apostilarile, exista in Romania niste firme care se ocupa de asa ceva.