avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel in caz de pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel in caz de pensie intretinere minor

Buna ziua, Am urmatoarea problema:
Am avut o hotarare de fond prin care instanta m-a obligat la plata unei pensii de intretinere in procent de 20% din veniturile realizate la societatea la care sunt angajat.
Am facut apel impotriva acestei hotarari sperand ca voi putea sa demonstrez ca mama nu se foloseste de acei bani doar pentru intretinerea copilului. De asemenea a facut apel si dumneaei solicitand un procent de 25% din venituri, in aceasta perioada cat a durat judecarea apelului s-a nascut cel de al doilea copil, lucru pe care l-am specificat instantei.
Dupa terminarea apelului instanta a hotarat respingerea apelului meu, admiterea pe cel a mamei copilului si m-a obligat la plata unei pensii in cuantum de 25% fara sa tina cont de faptul ca am 2 copii in intretinere.
Intrebare 1: este legala aceasta hotarare? Ce este mai bine sa fac: recurs sau cerere de diminuare a pensiei, sau exista alta modalitate?
Daca platesc doar 17% din venituri pot fi acuzat ca nu am respectat hotararea judecatoreasca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 08:56, 30 Octombrie 2016
faceti cerere de diminuare a pensiei dat fiind faptul ca vi s-a mai nascut un copil.
Pana la o alta hotarare, aveti obligatia sa platiti dupa cum s-a hotarat.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Pentru a putea beneficia de diminuarea pensiei de intretinere trebuia sa faceti o cerere expresa instantei, nu doar sa mentionati acest lucru intr-un apel.

Da, pana la o noua hotarare trebuie sa platiti cat scrie in sentinta judecatoreasca
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara thunderAlex thunderAlex Situatie: din 2000 platesc 25% din salariu prin hotarare judecatoreasca si oprire din salariu. In 2009 mi-a fost taiat 25% din salariu. In 2004 m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara borfica borfica Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)
Salut, am o cunoștință care a divorțat și acum are de plătit ... GreatC GreatC Salut, Am o cunoștință care a divorțat și acum are de plătit pensie alimentară după un copil, ea în momentul de față neavând niciun venit ... (vezi toată discuția)