La calcului salariului, dupa intoarcerea din concediu de crestere copil, nu s-a luat in considerare aceasta perioada pe motiv ca aceasta se ia in calcul doar la pensie si nu la vechime. Anii de vechime cu care figurez la calcului sporului de vechime sunt cei efectiv lucrati. Este corect?
Potrivit art.22 alin.2 din OUG 111/2010 : Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările şi completările ulterioare.
Asadar, perioada CCC este considerata vechime in munca si in specialitate si se ia in calcul la sporul de vechime.
Calcul ani vechime
Mina04
Buna ziua , am lucrat pe pfi am ramas insarcinata si cand am reluat munca m-am intors pe cmi cei de la munca nu vor sa-mi calculeze si postnatalul pt ca am ... (vezi toată discuția)