avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anulare declarație notarială
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anulare declarație notarială

Bună ziua,

Sper că am selectat bine forumul/categoria.

Acum aproximativ o lună am fost lovit de o mașină pe trotuar, am fost la spital unde mi s-au făcut analize, iar medicii mi-au zis că sunt bine. De bucurie și la insistențele șoferului am semnat o declarație notarială conform căreia nu am nici un fel de cereri de la el. Sincer tot ceea ce era important pentru mine era să fiu bine.

După vreo săptămână au început să apară dureri, care am crezut că vor trece, dar n-au trecut.

Întrebarea mea este, pot anula acea declarație astfel încât sa-i cer șoferului daune pentru eventualele cheltuieli medicale (analize, tratament, intervenții, etc.)

Vă mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:42, 30 Octombrie 2016
Potrivit prevederilor art. 157 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata, precum si celor ale art. 332-333 din Regulamentul de aplicare a acestei legi, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 2333/C/2013, controlul actelor si procedurilor notariale se realizeaza de catre instanta judecatoreasca competenta.
Actele notariale pot fi atacate de parti sau de orice persoana interesata prin intermediul actiunii in anulare.
Dispozitiile legale in vigoare prevad ca UNNPR nu are competenta sa anuleze un act notarial si interesul de a promova o actiune civila cu acest obiect.
In situatia dv,trebuie atent analizat continutul declaratiei notariale,daca ati facut precizari referitoare la eventuale prejudicii de sanatate sau consecinte ale evenimentului rutier,si in baza documentelor medicale incheiate ulterior declaratiei care sa ateste existenta de afectiuni,sechele generate de evenimentul rutier,puteti promova actiune in instanta pentru anulare declaratie notariala
ynocentta a scris:

Potrivit prevederilor art. 157 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, republicata, precum si celor ale art. 332-333 din Regulamentul de aplicare a acestei legi, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 2333/C/2013, controlul actelor si procedurilor notariale se realizeaza de catre instanta judecatoreasca competenta.
Actele notariale pot fi atacate de parti sau de orice persoana interesata prin intermediul actiunii in anulare.
Dispozitiile legale in vigoare prevad ca UNNPR nu are competenta sa anuleze un act notarial si interesul de a promova o actiune civila cu acest obiect.
In situatia dv,trebuie atent analizat continutul declaratiei notariale,daca ati facut precizari referitoare la eventuale prejudicii de sanatate sau consecinte ale evenimentului rutier,si in baza documentelor medicale incheiate ulterior declaratiei care sa ateste existenta de afectiuni,sechele generate de evenimentul rutier,puteti promova actiune in instanta pentru anulare declaratie notariala

Vă mulțumesc, nu am făcut niciun fel de precizare, scrie astfel:
ABC în calitate de parte vătămată doresc să ma împac cu DEF. De asemenea declar că nu mai am pretenții de nici o natură de la DEF.

Cui ar trebuii să mă adresez dacă se poate face ceva?

P.S. Tocmai am văzut că am greșit secțiunea, cred că ar fi trebuit să aleg drept civil. Îmi pare rău pentru asta.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
NelutuO, utilizator
De principiu,actele notariale pot fi atacate cu actiune in anulare numai la instanta judecatoreasca competenta,daca dupa darea delaratiei notariale au aparut evenimente pe car nu le-ati putut anticipa,oricum va fi necesara si o expetiza medico-legala ptr.constatarea starii dvs. de sanatate si cand au aparut problemele respective,va fi destul de dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu 32 victime, caz musamalizat. Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa analizati speta de mai jos si va rog sa dati cu parerea, ce se poate face, daca se mai poate face ceva: Accidentul rutier a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vadicomet vadicomet Drum public,manevra autoturism cu spatele,pieton traverseaza prin loc nepermis,l-am atins,a cazut(77 ani),fractura femur,operat,se simte bine,probabil 10-15 ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare oglinda sparta la masina lotica lotica Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala de a-mi recupera contravaloarea oglinzii de masina,pe care mi-a spart-o un sofer trecand in mare ... (vezi toată discuția)