avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat cu violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat cu violare de domiciliu

Buna ziua,

Cineva mi-a intrat in casa cand eram plecat si a furat bunuri in valore de 1000 ron. Stiu cine este persoana respectiva. Incidentul s-a petrecut acum 5 ani si 4 luni. Credeti ca daca depun plangere autoritatile vor mai rezolva ceva in privinta autorului sau dosarul va fi mai mult ca sigur clasat fara consecinte pentru hotz.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sorosporos , utilizator 07:54, 31 Octombrie 2016
Buna ziua,
La momentul acela era in vigoare vechiul cod penal in care, pentru furt, nu trebuia o plangere prealabila.
Acum, pentru furt, este nevoie de plangere prealabila dar s-a scurs de mult timpul cand o puteati depune.Va sfatuiesc sa stai linstit.
Nici acum nu trebuie plangere prealabila decat ptr.cazurile prevazute limitativ de art.231(1)NCP,altfel, nu.Intr-adevar,fapta s-a petrecut cand era in vigoare Codul Penal(1968),de prescris nu s-a prescris raspunderea penala,dar totusi dupa 5 ani nu cred ca veti avea sanse.
nu am sanse in sensul ca politia nu va considera oportuna deschiderea unei anchete?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti claudiabv claudiabv Buna ziua , Ma aflu in proces de divort cu sotul , amandoi locuind intr-un imobil construit in timpul casatorie fiind bun comun , acum cateva zile cand m-am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare retragere plangere furt ContSters403177 ContSters403177 Buna ziua , acum 8 luni mi-a fost furata bicicleta din fata unui complex comercial . Autorul a fost prins si bicicleta recuperata . Intre timp dosarul a mers ... (vezi toată discuția)
Este corecta clasarea cauzei ? rolex rolex Un mandatar a formulat o plangere penala pentru tulburare de posesie avand procura judiciara la sfarsitul anului 2013 , luna decembrie. Plangerea trimisa prin ... (vezi toată discuția)