avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza in timpul orelor de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza in timpul orelor de munca ?

-in afara de pauza de masa care este deja scoasa din programul normal de munca de 8 h ,un muncitor are dreptul la pauze scurte de ex 2,3,5,min la un interval de timp in care a executat o munca cu caracter de concentrare (sudura)in care i-si oboseste ochi mina si bineteles concentrarea asupra ceea ce executa si la ce interval de timp ar putea sa o ia .si daca este legal acest lucru.nu vb de cei care fumeaza si deja i-au o scurta pauza ,pentru ei este ceva firesc .
cu stima Catalin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 30 Octombrie 2016
Potrivit art.134 alin.1 C.mun., in cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, verificati in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern ce dispozitii sunt cu privire la pauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare Hygybeby Hygybeby Ieste legal ca sotia mea fumeaza si lucra 8 ore pe zi si nu lasa la fumat numa cand are pauza de masa (vezi toată discuția)
Program de lucru operator calculator Osanca Osanca Buna seara, lucrez ca operator calculator intr-o societate privata si as dori sa stiu daca sunt obligata sa lucrez 8:30 pe zi, cele 30 min. fiind considerate ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii oprea_rodica68 oprea_rodica68 este legal ca sa raman 30 min peste program considerandu-se ca aceste 30 de minute sunt pauza de masa, sau sunt incluse in cele 8 ore de munca? (vezi toată discuția)