timpuriu a scris:
..in prezent la nivelul condominiilor pot functiona doar asociatii de propietari , ce au dobandit personalitate juridica potrivit art 6 din Legea 230/2007
Serios!?
Am ami spus-o si o repet. Acum in Romania sunt inca si functioneaza mii de asociatii de locatari. Nu am auzit sa le exporte cineva, sa le arunce peste bord sau sa le treaca in ilegalitate si sa le condamne.
Reprezentantul legal este conform actului de constituiri al entitati respective ( ptr asociatiile de propietari actul de constiutire este incheiere judecatorului delegat )
Am vazut zeci de acte de constituire ale asociatiilor de proprietari si la fel zeci de incheieri judecatoresti de infiintare a asociatiilor de proprietari. In continutul nici uneia din ele nu se spune numele persoanei acre reprezinta asociatia de proprietari. Si este logic deoarece ar fi o mare greseala, o impovarare, o anchilozare in proceduri birocratice si judecatoresti ca de fiecare data cand asociatia isi alege un alt presedinte, sa fie nevoie de obtinerea unei noi hotarari judecatoresti in care sa scrie numele noului presedinte al asociatiei.
In lege, in norme, in statut si in acordul de asociere, reprezentant ala asociatiei poate fi scris absolut legal "presedinte" si nu Ionescu, Georgescu, Vasilescu...
in aceste conditii va rog sa-mi raspundeti la intrebarea initiala ptr " asociatiile de locatari " "presedintele" ce calitate are ?
Incerc pentru a treia si ultima oara: presedintele ales de asociatia de locatari este reprezentantul legal al asociatiei de locatari.
Si-acum va rog sa ne spuneti concret care este necazul dumneavoastra, care este problema asociatiei dumneavoastra de locatari de ne tot tocati cu asemenea intrebari.
Dar, va rog, concret. Altfel nu mai dialogam.