avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile legale ale mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile legale ale mostenitorilor

Buna ziua!

Am o intrebare care face referire la un imobil al bunicilor la care suntem mai multi mostenitori. Recent dupa decesul bunicii, unul din mostenitori doreste sa mearga sa locuiasca la acel imobil alaturi de bunicul nostru care este in viata. In legatura cu mutarea acelui mostenitor impreuna cu bunicul, nici bunicul si nici noi ceilalti mostenitori nu suntem de acord. Ce se poate face dpdv legal pentru a actiona pe cale legala pentru a impiedica persoana sa mearga sa locuiasca acolo impotriva vointei noastre?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 09:05, 22 Octombrie 2024
Buna ziua,
Ar fi bine sa dezbateti succesiunea cu iesire din indiviziune.
Mai mult, bunicul dumneavoastra, care are majoritatea mostenirii, poate sa-i interzica sa se stabileasca in apartament pana la dezbatere. Ar trebui sa-i respecte dorinta, macar din bun simt.
Ar trebui dezbătută moștenirea și lămurita situația.
Dacă bunicul nu îl accepta poate face el anumite demersuri legale.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunicul nu e obligat sa îl primească, dacă nu vrea, nu îl primește.
Bunicul nu are niciun interes sa ceara dezbaterea succesiunii, cu atât mai puțin apoi, ieșirea din indiviziune.
gi-jane2, moderator
Daca unul din mostenitori nu doreste sa se dezbata mostenirea atunci deschiderea succesiunii o poate face oricare dintre ceilalti mostenitori.
O solutie ar putea fi plata unei sulte catre mostenitorul respectiv pentru cota ce ii revine.
cyan, moderator
Va multumesc pentru raspuns insa situatia e mai complicata decat pare. Spun asta pentru ca, chiar si in eventualitatea dezbaterii mostenirii acesta spune ca el tot nu va ceda/vinde partea lui ci el vrea sa locuiasca acolo si noi nu il putem obliga pentru ca el are drept din partea bunicii. Ce e de facut intr-o astfel de situatie?

Alte discuții în legătură

Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)
Risc pierdere mostenire crissa2011 crissa2011 Trei frati au primit dreptul de proprietate a unui apartament cu 4 camere acum 6 ani, drept mentionat in actul de mostenire. Doar unul dintre ei a ramas in ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil brasero2011 brasero2011 Dupa decesul tatalui meu, am mostenit impreuna cu fratele un imobil(casa si curte) in care a locuit tatal nostru. Dupa dezbaterea mostenirii, mi-a revenit o ... (vezi toată discuția)