avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil

Dupa decesul tatalui meu, am mostenit impreuna cu fratele un imobil(casa si curte) in care a locuit tatal nostru. Dupa dezbaterea mostenirii, mi-a revenit o cota de 50% din acest imobil. Eu vreau sa vand partea mea de mostenire, dar fratele meu nu vrea sa vanda, intentionand sa locuiasca in cota parte de 50% ce i-a revenit, si nici nu vrea sa imi plateasca partea mea de mostenire, pentru a putea fi proprietarul intregului imobil. Pot vinde partea mea de mostenire fara acordul fratelui meu? Cum se poate rezolva aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:16, 4 Aprilie 2015
Trebuie sa faceti iesirea din indiviziune si apoi puteti vinde.
Avand in vedere ca fratele nu este de acord cu vanzarea si nici cu plata unei sulte atunci iesirea din indiviziune se va face in instanta de judecata.
Daca gasiti cumparator, puteti vinde cota dvs fara acordul fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil brasero2011 brasero2011 Dupa decesul tatalui meu, am mostenit impreuna cu fratele un imobil(casa si curte) in care a locuit tatal nostru. Dupa dezbaterea mostenirii, mi-a revenit o ... (vezi toată discuția)
Drepturile legale ale mostenitorilor Parisien Parisien Buna ziua! Am o intrebare care face referire la un imobil al bunicilor la care suntem mai multi mostenitori. Recent dupa decesul bunicii, unul din ... (vezi toată discuția)
Mostenire adrryan adrryan Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)