Buna ziua.Am adresat o petitie ANAF intrucat mi-au fost retinuti bani in mod eronat.La petitie am atasat actele legale ce justifica returnarea banilor de catre ANAF.Au trecut 45 zile si inca nu am primit nici un raspuns.In acest caz la cine sa apelez in continuare.Este momentul,pot actiona in contencios administrativ? Va multumesc.
Buna ziua. Se poate formula contestatie impotriva actului ANAF si sa solicitati instantei sa oblige ANAF-ul sa va restituie sumele de bani incasate nelegal. Trebuie sa aveti in vedere ca trebuie formulata temeinic cererea de chemare in judecata, intrucat dupa ce ramane definitiva hotararea, nu mai poate fi formulata o noua cerere avand acelasi obiect.
Sigur ca puteti cere despagubiri. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie sa platiti taxa de timbru la valoarea sumelor solicitate. De asemenea, depinde si de practica instantelor. Unele dintre ele acorda mai usor, altele nu ofera deloc. Cu privire la cuantum, puteti sa solicitati cat doriti dumneavoastra, cu conditia de a dovedi prejudiciul suferit si de a plati taxa de timbru.