avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Speta de contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Speta de contencios

Buna ziua.Am adresat o petitie ANAF intrucat mi-au fost retinuti bani in mod eronat.La petitie am atasat actele legale ce justifica returnarea banilor de catre ANAF.Au trecut 45 zile si inca nu am primit nici un raspuns.In acest caz la cine sa apelez in continuare.Este momentul,pot actiona in contencios administrativ? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
florindanB, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters409803 , utilizator 10:58, 1 Noiembrie 2016
Buna ziua. Se poate formula contestatie impotriva actului ANAF si sa solicitati instantei sa oblige ANAF-ul sa va restituie sumele de bani incasate nelegal. Trebuie sa aveti in vedere ca trebuie formulata temeinic cererea de chemare in judecata, intrucat dupa ce ramane definitiva hotararea, nu mai poate fi formulata o noua cerere avand acelasi obiect.
Buna ziua. Va intreb daca mergeti si in instanta cu astfel de situatii si daca ajuns in instanta pot cere despagubiri si pana la ce suma.Va multumesc.
Sigur ca puteti cere despagubiri. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie sa platiti taxa de timbru la valoarea sumelor solicitate. De asemenea, depinde si de practica instantelor. Unele dintre ele acorda mai usor, altele nu ofera deloc. Cu privire la cuantum, puteti sa solicitati cat doriti dumneavoastra, cu conditia de a dovedi prejudiciul suferit si de a plati taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare taxa de timbru judiciar AndreeaDumitrescu AndreeaDumitrescu Buna seara! Am castigat un proces in urma caruia, o agentie de colectare debite, trebuie sa imi restituie intreaga suma poprita din salariu. Instanta a decis ... (vezi toată discuția)
Merită/pot să cer daune morale de la anaf într-o contestație ... ccristy ccristy Merită/pot să cer daune morale de la ANAF într-o contestație la executare sau doar aș stârni monstrul? Am primit de curând o somație în care mă ... (vezi toată discuția)
Impozit camion suspensii pneumatice - restituire dobanzi platite dar nedatorate ancut75 ancut75 Buna seara tuturor, Din dorinta de a reglementa situatia debitelor, am solicitat primariei sect.5 directia de taxe si impozite locale nota de plata in ... (vezi toată discuția)