avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reintegrare salariat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reintegrare salariat

Daca un salariat castiga pe fond reintegrarea si plata salariilor in urma desfacerii nelegale a cim, acesta poate fi reintegrat si i se platesc salariile imediat, fara o hotarare definitiva? Este hotararea primei instante executorie? Daca da, iar salariatul pierde in apel, ce se intampla, va fi iar concediat si i se va solicita returnarea drepturilor salariale in baza ultimei hotarari a instantei?
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 14:30, 31 Octombrie 2016
Buna ziua,
Da, hotararea primei instante poate fi pusa in executare, cu consecinta primiri drepturilor salariale retroactiv castigate si totodata cu consecinta reintegrarii in munca.
In situatia in care, sentinta instantei fondului va fi schimbata in tot in calea de atac a apelului, va trebui sa restituti sumele de bani incasate fara o contraprestatie efectiva, iar contractul individual de munca va inceta cu efect retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii ContSters352260 ContSters352260 buna. am cerut in insnata plata concediilor de odihna neefectuate la incetarea cim dar am cerut si reintegrarea cu anularea deciziei de incetare. desi ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat? larisarazvan larisarazvan Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea ... (vezi toată discuția)
Castig drepturi salariale in instanta. ce se intampla cu somajul? va multumesc Nicole09 Nicole09 Am castigat in procesul contra angajatorului meu si trebuie sa primesc drepturile salariale de la momentul concedierii si pana in prezent. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)