As dori sa stiu daca sotul meu nu poate veni in tara pentru transcrierea certificatului strain. Daca pot eu face toate demersurile in legatura cu transcrierea. Trebuie sa am pasaportul lui in original neaparat. Precizez ca sunt insarcinata si daca nu avem toate actele terminate pana la nastere ce as putea face si cum poate sa recunoasca copilul daca eu il trec pe numele meu
Puteti sa va ocupati dumneavoastra, in calitate de sot. Este foarte important in ce stat a fost incheiata casatoria, pentru ca in functie de asta, depinde procedura de recunoastere a certificatului strain. De asemenea, depinde si de domiciliul din Romania, pentru ca in functie de acesta, va veti duce la oficiul de Stare Civila respectiv. Ca sa nu pierdeti timp pe la ghisee si in proceduri, faceti o procura notariala unui avocat care se pricepe pe astfel de spete
Buna ziua,
Demersurile de transcriere a casatoriei pot fi facute de catre oricare dintre soti, deci si de catre dvs., fara a avea nevoie de pasaportul sotului, in original.
In situatia in care nu reusiti sa transcrieti certificatul de casatorie pana la nasterea copilului, sotul va putea proceda ulterior la recunoasterea acestuia, pe cale administrativa.
Puteti apela la un avocat pentru a efectua demersurile in acest sens, in baza unei procuri speciale.
In Bangladesh a fost incheiata casatoria. Trebuie sa fie supralegalizat de catre ministerul afacerilor externe de la ei din tara apoi la ambasada Bangladesh si apoi la noi la Bucuresti la ministerul de externe. Toate acestea vor dura. De aceea am vrut sa stiu daca nu avem actele terminate daca poate recunoaste tatal copilul dupa venirea in tara.
Pentru ca este cetatean din Bangladesh as dori sa stiu are nevoie de procura de la ei din tara cum ca nu este casatorit decat cu mine si apoi trebuie de asemenea supralegalizata?
Buletin romanesc
gina1978
buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)