avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ref poprire creanta fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

ref poprire creanta fiscala

X are un credit la o banca. banca are garantie mobiliara asupra conturilor lui X. X inregistreaza restante fata de banca.
Fiscul trimite adresa de poprire la banca pt recuperarea unei creante fiscale. ce trebuia sa faca banca cu sumele care au intrat in contul lui X, sa le retina pt stingerea restantelor la credit ori sa le vireze catre Fisc? altfel spus, in caz de concurs intre creditori, cine are prioritate, fiscul/creditorul ipotecar?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:14, 31 Octombrie 2016
banca isi trage prima din banii intrati in cont.
In aceasta situatie banca apare in dubla calitate :creditor garantat si tert poprit,in mod firesc se va indestula mai intai banca si apoi va da curs popririi fiscului.Oricum,nu cred ca ,trebuie sa va faceti dvs.probleme cu ordinea de prioritate a executarilor silite,este problema creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire pneuros pneuros Am cerut validarea poprire asupra unei banci ca tert poprit , pentru faptul ca a raspuns dupa 2 luni la poprirea trimisa de executor . Ce trebuie sa cer in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)