La calculul indemnizatiei de maternitate intra si veniturile din cedarea folosintei bunurilor? ( inchirierea unor spatii) ?
Aceste nu stiu daca pot fii incadrate ca si venituri din activitatii independente conform legii.
OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
....
Codul Fiscal Art. 83 - Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinței bunurilor
(1) Veniturile din cedarea folosinței bunurilor sunt veniturile, în bani și/sau în natură, provenind din cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, obținute de către proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal, altele decât veniturile din activități independente.
......
Astfel, veniturile din cedarea folosinței bunurilor nu sunt luate in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns. Coroborat cu cele de mai sus inseamna ca daca o persoana obtine venituri impozabile din cedarea folosintei bunurilor pe perioada concediului de crestere a copilului, perioada in care indemnizatia curge, Articolul 16 alin. i) nu se aplica acestor venituri? Adica indemnizatia de maternitate nu va fi suspendata din cauza unor venituri impozabile din cedarea flosintei bunurilor in timpul concediului de maternitate?
OUG 111/2010
Art. 16 - (1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).