avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat!!!

As dori o informatie referitor la o situatie in care ma aflu, situatia este urmatoare:
am facut contract de Comodat cu proprietarul spatiului care urma sa il primesc pentru sa imi desfasor activitatea, dupa aceea am facut un contract de inchiriere pe acelasi spatiu pe o perioada de 1 An cu promisiunea (verbala) ca se va prelungi contractul pe inca un an si absolut nimic nu se va schimba decat data FARA ANULAREA CONTRACTULUI DE COMODAT in baza acestei promisiuni mi-am permis sa investesc in reparatia spatiului pentru a imi putea desfasura activitatea iar cand a venit vorba de prelungire proprietarul nu a mai fost deacord cu intelegerea facuta (verbal), intrebarea mea este: la sfarsitul contractului de inchiriere pot sa imi recuperez investitia facuta pe baza contractului de comodat si a actelor doveditoare? Mentionez ca investitia nu a fost retrasa din chirie (cat scrie pe contractul de inchiriere atat a primit in mana).

Art. 4. DREPTURI SI OBLIGATII
a) Ilrepturile c omoC antr-riuj
- sa ceaia rezllierea corriraciuiui, in caz-il in ca-re corl:irlata-ri nu-sr resDect:
obligatiile prevazute in nre;entul contraci.
b) Drepturile comodatarulur
- sa i se asigure de catre comodant folosinta bunului pe toata durata contractului;
- sa ceara restituirea sumelor platite de acesta pentru conservarea bunului;
- sa retina bunul pana cand comodantul ii va remite cheiturehle de conservare a
bunului;
c) Obli gatiile comodatarului
- sa se ingnjeasca de bunul imprumutat rntocmai ca proprietarul acestuia;
- sa foloseasca lucrul potrivit destinatiei sale;
- sa suporte, de la datapreluarii bunului, cheltuielile necesare folosintei
neavand drepful sa cea.ra restituirea acestora de la comodant;
- sa restituie bunul imprumutat la implinirea termenului stipulat in prezentul
contract;

In contractul de comodat este trecut acest articol pe baza caruia eu inteleg ca am dreptul de a retine bunul (spatiul) pana la achitarea cheltuielilor cu renovarea AM INTELES EU CORECT?

ASTEPT UN RASPUNS URGENT SI CORECT

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sibelux , utilizator 14:04, 28 August 2009
Da . Ati inteles corect. In plus dvs puteati sa nu platiti nici un fel de chirie deoarece avand in paralel 2 contracte (unul de comodat=folosinta cu titlu gratuit si unul de inchiriere) avea prioritate cel cu titlu gratuit!B-)
Va multumesc pentru raspuns, eu am vrut prin contractul de inchiriere sa-l ajut putin pe proprietar de aceea am si incheiat acest contract. Dar se pare ca cuvantul sau nu are nici un fel de valoare. Intrebarea ar fi: daca firma isi desfasoara activitatea in continuare fara a plati nimic doar curentul ce il foloseste pana proprietarul returneaza contravaloarea investitiei el poate sa ma dea (adica pe firma) in judecata ce sanse as avea sa castig?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)
Investesc intr-un imobil luat in contract de comodat. cum asigur investitia? Bogdancup Bogdancup Salut, Ma numesc Bogdan si situatia este urmatoarea: am inchiriat un apartament pe firma prin contract de comodat. Vreau sa investesc niste bani in el- ... (vezi toată discuția)
Contract comodat bulzanv bulzanv Firma noastra a luat un credit pt achizitia unei locuinte pe persoana fizica ,Ulterior a facut contract de comodat intre firma si persoana fizica privind ... (vezi toată discuția)