Sunt operator in camera de comanda si control la o centrala termica.
Lucrez in schimburi si programul este de 8 ore pe schimb .
Programul de lucru este asa .
Ziua 1 - schimbul 1 ( dela ora 6 la ora 14 30 )
Ziua 2 - schimbul 1
Ziua 3 - schimbul 2 ( de la ora 14 la ora 22 30 )
Ziua 4 - schimbul 2
Ziua 5 - schimbul 3 ( de la ora 22 la ora 6 30 )
Ziua 6 - schimbul 3 ( de la ora 22 la ora 6 30)
Ziua 6 liber ( in aceasta zi "libera" se iese de la schimbul 3 la 6 30 )
Ziua 7 liber
Ziua 8 Schimbul 1 ( dela ora 6 la ora 14 30 )
s.a.m.d pana la concediu, 11 luni pe an neintrerupt .
Intrebare : este normal programul de mai sus ?
In firma unde lucrez toti angajatii au pauza de 10 minute la fiecare doua ore si pauza de masa 30 de minute dupa 4 ore. Exceptie fac operatorii din camera de comanda.
Operatorii de la camera de comanda nu au nici pauza de 10 minute la fiecare doua ore si nici pauza de masa .
Este legal cum procedeaza angajatorul ? Nu face oare discriminare intre salariati ?
Pauza pe care nu o acorda . Celorlalti salariati au pauza respectiva si la doua ore 10 min. pauza .
Dupa 6 zile lucrate pe schimburi avem doua zile libere , din care una este ziua in care iesim de la schimbul 3 . Vedeti mesajul initial cu programul .
Este ceva ce nu v-am explicat .
Per total pe luna se respecta numarul de zile lucratoare adica 21 sau 22 . Numai ca programul lor mi se pare solicitant pentru angajat.
Am dreptate sau nu ?
Si va rog raspundeti-mi daca este in regula ca unii salariati sa aiba pauze si pauza de masa si altii nu .
Astept respunsul la cele doua intrebari . Multumesc frumos .
Pauza de masa
cristi peter
lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)