avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun dobandit dupa casatorie, prin vanzarea unui bun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun dobandit dupa casatorie, prin vanzarea unui bun propriu

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am detinut inainte de casatorie un imobil. Dupa casatorie am vandut imobilul respectiv si am achizitionat un alt imobil, impreuna cu sotul. Tin sa precizez faptul ca mare parte din banii pentru noul imobil au fost din vanzarea celui detinut inainte de casatorie.
In cazul unui divort se tine cont de acest fapt ( mare parte din bani sunt din imobilul detinut inainte de casatorie)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:45, 1 Noiembrie 2016
Banii proveniti din vanzarea unui bun propriu isi mentin aceasta calitate si in viitor, chiar casatorita fiind.

Prin urmare partea din bunul comun (cel dobandit in timpul casatoriei) corespunzatoare sumei de bani proprii va fi bun propriu al dvs.

Partea cealalta din bun va fi comuna si se va imparti conform cotelor prezumate de lege (50/50% ) sau conform cotelor de contributie efective ale fiecarui sot, probate conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament înainte de căsătorie, ignorat la partaj Ecaterinad Ecaterinad Am achiziționat un apartament, prin credit bancar, înainte de căsătorie, în 1998. Contractul de vânzare cumpărare a fost doar pe numele meu. Viitorul ... (vezi toată discuția)
Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra bunurilor obtinute din vanzarea terenului meu elenaref elenaref inainte de casatorie,am detinut un teren(donatia mi-a fost facuta personal),in timpul casatoriei,am vandut acest teren , am contruit o vila si am achizitionat ... (vezi toată discuția)