avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schimbare parte in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

schimbare parte in proces

In cererea de chemare in judecata avocatul a gresit partile, trecand pe unii reclamanti ca si parati. Cum se procedeaza ca sa se reglementeze aceasta problema? Se poate?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:01, 1 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Va formula o cerere de indreptare eroare materiala.
Da, dar am inteles ca indreptare eroare materiala se face numai daca este o greseala a hotararilor judecatoresti, a incheierilor? Se poate si daca a gresit avocatul in cererea de chemare in judecata? Multumesc!
Modificarea cererii de chemare in judecata,inclusiv indreptarea erorilor materiale se poate face su sanctiunea decaderii,numai pana la primul termen la care acesta(reclamantul) este legal citat.[Art.204(2)pct.1 NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un proces de drept civil, poate reclamantul schimba articolul ... Frigioiu52 Frigioiu52 Intr-un proces de drept civil, poate reclamantul schimba articolul din codul civil ulterior cererii de chemare in judecata in cazul in care constanta ca ... (vezi toată discuția)
Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere cf. art. 204 alin.(1) c.p.civ. Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ. Acesta spune: \\"[i]Art. 204: Modificarea cererii de chemare în ... (vezi toată discuția)
Instanta poate acorda altceva decat ceea ce s-a cerut in actiune? ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! As vrea sa stiu daca instanta poate acorda un drept de creanta asupra unor imbunatatiri facute la un imobil in timpul casatoriei, daca ... (vezi toată discuția)