avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proceduri cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proceduri cedo

Buna seara,
Am si eu o intrebare la care va rog sa ma ajutati:
- Care este rolul judecatorului unic? Conform art. 27 pct.1 din conventie se maetioneaza ca "judecatorul unuic poate declara inadmisibila sau poate radia de pe rol o cerere introdusa in virtutea art.34 atunci cand o astfel de decizie poate fi adoptata fara o examinare suplimentara".
Dar conf. art. 52^1, pct.1 din regulamentul curtii " Orice cerere introdusa in temeiul art.34 al Conventiei este atribuit de Presedintele Curtii unei Sectiuni", iar art.54 pct.1 din Regulamentul curtii mentioneaza:"camera poate sa declare imediat o cerere inadmisibila sau s-o radieze de pe rolul curtii". In consecinta din regulamentul curtii nu am descoperit nici-un articol care sa se refere la judecatorul unic, decizia de a declara o cerere admisibila sau inadmisibila revine unei sectiuni, camere.
In consecinta care este rolul judecatorului uni si unde il pot gasi?
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: ciobi2016 , utilizator 08:19, 6 Noiembrie 2016
buna dimineata,
Chiar nu ma poate ajuta nimeni ?
Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea europeana a drepturilor omului - procedura dupa inregistrare plangere apetra apetra Avem o plangere inregistrata la CEDO. Putem fi executati in Romania pe baza unei hotarari definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie daca procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere la cedo cornelv cornelv Mentionez de la inceput ca nu sunt specialist pe astfel de probleme, in cazul in care limbajul meu nu este intocmai, raportat la intrebarea pe care o voi ... (vezi toată discuția)
Reintroducere cerere cedo constantin_g constantin_g Buna ziua si Hristos a Inviat! Vreau sa va fac cunoscut cazul meu: Dupa ce am epuizat toate caile de atac prevazute de jurisdictia romaneasca m-am adresat ... (vezi toată discuția)