Am custodia copilului de 8ani și decand a venit mama lui din Italia anul acesta la influențat asupra mea, l-am lăsat la ea în vacanta de vara și când a trebuit să vină acasă nu a mai vrut, el spunând că vrea să rămână la ea, ea a cerut custodia copilului și a pierdut procesul cu toate că a fost și copilul audiat și a zis ca vrea să stea la ea, ce pot face ca să il aduc acasă, el având 13ani.
Art. 909 si urmatoarele din Codul de Procedura Civila reglementeaza executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori.
Hotararea pe care o aveti reprezinta titlu executoriu, sens in care va recomand a va adresa unui executor judecatoresc pentru a face demersurile necesare si de competenta acestuia in vederea executarii dispozitiilor din hotarare.
Bună seara referitor la procesul pe care l-a pierdut a fost o ordonanță prezidențială care a pierdut-o pe fond cât și în apel, mentionez faptul că ea a plecat în Italia și la lăsat în grija bunicilor materni, aceștia lăsându-l sa facă ce vrea neputând sa aibă control asupra lui, deschizând un alt proces în speranța de al câștiga și BUNICI refuzând sa mi-l dea
Pentru prima data in legislatia noastra a fost reglementata procedura de executare silita a hotararilor privind minorii. Sunt mai multi pasi de urmat, primul fiind acela de a sesiza un executor judecatoresc. Procedura este prevazuta de art 909 si urmat Cpc.
In cauza se poate retine inclusiv savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti. Neavand vreun titlu legal, la acest moment bunicii retin ilegal copilul la domiciliul lor, fiind pasibili de amenda si nu numai.
Ce se poate face dacă copilul numai dorește să vină înapoi, pt că acolo ia promis multe lucruri, cum pot să îl iau chiar dacă el nu mai vrea să vină, fac acest lucru deoarece acolo nu se ocupa nimeni de el și el a luat-o deja pe cai gresite
Custodia minorului
man15
Sunt divortat de 7 ani si am un copil de 12 ani pe care trebuie sa il iau in luna august la mine, asa a hotarat judecatoarea in urma sentintei de divort, doar ... (vezi toată discuția)